ABD: Savaş Gemilerimiz Yemen'deki Duruma Karşılık Vermeye Hazır

ABD Ordusu, Yemen'deki kriz için savaş gemilerinin hazır durumda ve karşılık vermeye hazır olduğunu bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
ABD: Savaş Gemilerimiz Yemen'deki Duruma Karşılık Vermeye Hazır

ABD Ordusu, Kızıl Deniz'de olan iki ABD harp gemisinin, Yemen'deki gelişmelere karşılık vermeye hazır olduklarını açıkladı.

SOSYAL MEDYADA 'HAZIRIZ' MESAJI VERDİLER

ABD Savunma Bakanlığı, Yemen'deki Husi ayaklanmasını yakından izlediklerini ve Kızıl Deniz'de olan 'USS Iwo Jima' ve 'USS Fort McHenry' isimli harp gemilerinin 'İsyancı ayaklanmasına karşılık vermeye hazır olduklarını' açıkladı. ABD Merkez Komutanlığı da, resmi Twitter hesabından yaptığı izahatda, 'ABD harp gemileri, Yemen'de karşılığa hazır' dedi.

İşte o mesaj:

Cumhurbaşkanı Hadi'nin çağrısına cevap sağlayan Suudi Arabistan, Yemen'e yönelik askeri operasyon başlattı. Obama, 10 ülkenin katıldığı ve 'Kararlılık Fırtınası' ismi verilen operasyona lojistik destek talimatı verdi. Husiler karşı koyma yemini ederken, 65'den çok sivilin öldüğü, en az 20 insanın de yaralandığı belirtiliyor. Operasyona ait İsrailli diplomatlar krizin altında İran'ın parmağının olduğunu söylüyor. Öte yandan bölgeden yapılan izahatlarda Şii Husilerin tek dezavantajının havadan destek görememeleri şekilde gösteriliyor. Bu noktada İran'ın Husilere direk hava desteği veremeyeceği, lakin lojistik destekte bulunabileceği de gelen bilgiler arasında.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar