ABD elçiliğinden 'darbeci generalle buluşma' açıklaması

ABD Büyükelçiliği, Büyükelçi John Bass'in Ankara'da darbeden bir gün önce darbecilerle buluştuğu yönündeki fotoğrafı yalanladı

Google Haberlere Abone ol
ABD elçiliğinden 'darbeci generalle buluşma' açıklaması
ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in Ankara'da darbeden bir gün önce darbeci generalle bir araya geldiği yönündeki iddialar elçilik tarafından yalanlandı. Basında yer alan ve bir kafenin güvenlik kamerasına yansıdığı belirtilen fotoğraf karesiyle birlikte açıklama yapan büyükelçilik, fotoğrafın sahte olduğu, iddiaların iki ülkenin ilişkilerine zarar vermeye yöneli olduğu iddia edildi. 

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: Büyükelçi Bass'ı 14 Temmuz günü İstanbul'da bir darbe girişimcisiyle yan yana gösterdiği iddia edilen bir fotoğraf ortaya çıkmıştır. Bu fotoğraf uydurmadır. Kuşku yaymayı ve Türkiye ile ABD arasındaki ittifakı zayıflatmayı amaçlayan, dürüstlükten uzak bu eylemi kınıyoruz. Büyükelçi Bass, 14 Temmuz günü Ankara'daydı ve Kültür Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve Kamu Başdenetçisi'ne ziyaretlerde bulundu. Bu kolaylıkla teyit edilebilir. Türkiye ve ABD arasındaki dostluk bu tür numaralara yenik düşmeyecek kadar derin köklere sahiptir.

 

Yorumlar