ABD Büyükelçiliği: Kasıtlı iftira yapılıyor

ABD Büyükelçiliği, Büyükelçi Riccardione’nin, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının içine çekilmek istendiğini kaydederek, ‘‘Hiç kimse bu tür kasıtlı iftiralarla Türkiye-ABD ilişkilerini tehlikeye atmamalıdır.

Google Haberlere Abone ol
ABD Büyükelçiliği: Kasıtlı iftira yapılıyor

ABD Büyükelçiliği, Büyükelçi Riccardione’nin, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının içine çekilmek istendiğini kaydederek, ‘‘Hiç kimse bu tür kasıtlı iftiralarla Türkiye-ABD ilişkilerini tehlikeye atmamalıdır.’’ dedi. ABD Elçiliği’nden yapılan son açıklamanın Noel tatilinde gelmesi dikkat çekti.

ABD Büyükelçiliği’nden, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili iddialara cevap veren ABD Büyükelçiliği’nden açıklama geldi. SMS yoluyla yapılan açıklamada, ‘‘Hiç kimse bu tür kasıtlı iftiralarla Türkiye-ABD ilişkilerini tehlikeye atmamalıdır.’’ sözlerine yer verildi. Bazı gazetelerde Amerikan Büyükelçi Riccardione’nin isminin hedef gösterildiğine dikkat çekilen açıklamada, kimsenin kasıtlı iftiralarla Türkiye ile ABD arasındaki ilişkinin tehlikeye atılmaması gerektiği vurgulandı. Noel tatili gününde yapılan açıklamada ,‘‘Bazı basın yayın organlarında Amerikan Elçiliği çalışanlarını hedef alan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bir kez daha yinelemek gerekirse, hiç kimse bu tür kasıtlı iftiralarla Türkiye-ABD ilişkilerini tehlikeye atmamalıdır.’’ ifadelerine yer verildi.

Dört bakanın ismin geçtiği rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ardından bir takım medyada, ‘‘Operasyonun arkasında ABD var" iddiası dile getirilmişti. Ricciardone’nin iddiaları yalanlamasına karşın, Başbakan Tayyip Erdoğan, isim vermeden ABD Büyükelçisi’nin ülkesine gönderilebileceği mesajı vermişti.
CİHAN

Yorumlar