9 Yıl Sonra Yürüdü

4 yaşından itibaren yürümede sıkıntı çeken İrem Kara’nın ailesi kızlarının sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
9 Yıl Sonra Yürüdü

Medical Park Samsun Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji doktorlarından Op. Dr. Hakan Özcan’ın ameliyat ettiği İrem 13 yaşında sağlığına kavuştu.

İrem’i götürmediği doktor kalmadığını anlatan anne Şeyma Kara, “Doktorlar kızımın yürürken düşmesinin psikolojik olduğunu ve dikkat çekmek için yaptığını söylediler. Biz de bunun üzerine yıllarca doktora götürmedik. Bir gün okuldan beni aradılar, kızımın diz kapağının döndüğünü ve baygınlık geçirdiğini söylediler. Biz de İrem’i Medical Park Samsun Hastanesi’ne götürdük. Dr. Hakan Bey, MR sonuçlarında diz kapağının çıktığını (Patella Femoral Çıkık) bu nedenle yürüme esnasında dizin kilitleme mekanizmasının bozularak ani olarak düşmelerin ve diz kilitlenmelerinin olduğunu, bundan önceki şikayetlerinin de bu nedenle oluştuğunu ve ameliyat olması gerektiğini söyledi. Ameliyat olduktan sonra hiçbir sağlık problemi kalmadı. Çocukluğundan bu yana düşme korkusundan dolayı hiçbir sportif faaliyette bulunamayan, hatta tek başına sokağa çıkmaya çekinen kızım artık spor yapabiliyor ve hayata daha mutlu bakabiliyor.” diye konuştu.

Op. Dr. Hakan Özcan, İrem’in iki dizinde de doğuştan olan anormallik nedeniyle (Patellar oluğun sığ olması ve Patella Femoral Bağ zayıflığı) diz kapaklarında dönmeler olduğunu söyledi. Özcan, şu bilgiyi verdi: "İrem düşüyordu. İrem’in çocukken düşmelerinin sebebi kesinlikle psikolojik değil, dizinde olan bu patolojilerdir. Önce sol dizine, bir ay sonra da sağ dizine ülkemizde çok ender yapılan ameliyat tekniği ile 'Patella Femoral Ligaman' tamiri yaparak sağlığına kavuşturduk. İrem şu an 14 yaşında, ameliyat olalı bir sene oldu ve küçükken yapmaya korktuğu her şeyi artık yapabiliyor. Arkadaşları ile gezebiliyor, istediği sportif faaliyetlere rahatça katılabiliyor.”

Artık sağlığına kavuştuğunu söyleyen İrem Kara “Benim için zor günler geride kaldı. Spor yapmak, yürüyüş yapmak beni mutlu ediyor, tedavimin her aşamasında bana destek veren doktorum Hakan Özcan’a teşekkür ederim.” dedi.

Yorumlar