81 ildeki imamlara 'terör' genelgesi

Diyanet, 81 ildeki imamlara yönelik yayınladığı genelgede 'terör propagandası'na karşı önlemler alınması talimatı verdi

Google Haberlere Abone ol
81 ildeki imamlara 'terör' genelgesi
Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanan genelgede, "Hutbe, vaaz ve konferanslarda milli birlik ve beraberliği güçlendirecek konulara ağırlık verilecektir. Yıkıcı, bölücü propagandalara, zararlı akımlara karşı gerekli tedbirler alınacaktır." ifadesine yer verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY), PKK ve DAEŞ'le mücadele konusunda Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı genelge, Başkan Mehmet Görmez imzasıyla merkez teşkilatı, 81 il müftülüğü ile yurt dışı birimlerine gönderildi.

"Hiçbir personelimiz; Anayasa'nın 136'ncı maddesinde milletçe dayanışma ve bütünleşme anlayışı ile kanunla belirlenen görevleri yapan Başkanlığımızın bu anlayışını zedeleyecek tutum ve davranışlarda bulunamaz, dini görevi içinde veya bu görevin dışında, her ne suretle olursa olsun, siyasi partilerden herhangi birini övemez veya yeremez." ifadeleriyle başlayan genelgede, bütün personelin hizmet içi ve dışında, devlet memurluğu sıfatına, başkanlığa mensubiyet ruhuna ve İslam ahlakına yaraşır tarzda hareket etmesi, her kesime karşı adil, eşit, dürüst, hoşgörülü ve güler yüzlü davranması istendi.

Yurt dışı temsilciliklere gelen FETÖ/PDY, PKK, DAEŞ ve diğer terör unsurlarını içeren ihbar ve şikayetlerin, ilgili temsilcilikler tarafından ivedilikle tetkik edileceği ve başkanlığa bilgi verileceği bildirilen genelgede, yurt dışı temsilciliklerin Türkiye'de yaşanan darbe girişimini, bulundukları ülke makamları ve toplumu nezdinde anlatmaya gayret göstermesi istendi.

Yorumlar