8 Mart yürüyüşünde gergin anlar yaşandı

Muş’ta düzenlenen ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ yürüyüşünde polis ve Muş Kadın Platformu üyeleri arasında gergin anlar yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
8 Mart yürüyüşünde gergin anlar yaşandı

Muş’ta düzenlenen ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ yürüyüşünde polis ve Muş Kadın Platformu üyeleri arasında gergin anlar yaşandı. Çevik kuvvet ile yolları kesilen kadınları uyaran Güvenlik Şube Müdürü, kaldırımın kapatılmadan ve büyük pankartın kaldırılmasını istedi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bedriye Yorgun ise yolun kapatılmadığını ve pankartı kapatmayacaklarını söyledi. Kısa süren tartışmalardan sonra çevik kuvvet yolu açarak kadınlar yürüyüşe geçti.

Belediye meydanında yapılan basın açıklamasından sonra gazetecilere açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bedriye Yorgun, tek amaçlarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kutlanması olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ülke genelinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlanıyor. Daha dün Ankara Kızılay’da bir etkinlik yaptık ve buradaki şiddetle karşılaşmadık. 8 Mart’ta şiddete kadına yönelik bütün yönelimlere karşı bir mücadele yürütülürken bugün burada 2911’den işlem yapacağım diyen polis kendisi 2911’i ihlal etmiş ve bütün yolu kapatmıştır. Biz bu tutumu protesto ediyoruz. Türkiye bir polis devletidir ama bu coğrafyaya geldiğiniz aman bu polis şiddeti 10 katına 100 katına çıkmaktadır. Biz bu durumları görüyoruz ama bütün bunlar bizi yıldıramayacak. Biz bundan sonrada bundan önceki gibi mücadelemizi yükselterek devam ettireceğiz.”

Muş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesine bağlı polis memurları, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamasından sonra belediye meydanında ayrılan kadınlara karanfil dağıttı. Polisin kadınlara karanfil dağıtması ise kadınların yoğun ilgisini çekti. CİHAN

Yorumlar