78 kişilik geçici kadroya 5 bin kişi başvuru yaptı

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü çalıştırmak üzere 78 kişilik geçici işçi alımı ilanı yayınladı. Ancak 6 aylık iş için yaklaşık 5 bin işçi başvuru yaptı. İşçiler noter huzurunda kura çekimi yapılarak mülakatla alınacak.    Eskişehir...

Google Haberlere Abone ol
78 kişilik geçici kadroya 5 bin kişi başvuru yaptı

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü çalıştırmak üzere 78 kişilik geçici işçi alımı ilanı yayınladı. Ancak 6 aylık iş için yaklaşık 5 bin işçi başvuru yaptı. İşçiler noter huzurunda kura çekimi yapılarak mülakatla alınacak.

    Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü çeşitli kademelerde çalıştırmak üzere Eskişehir ve Afyonkarahisar'da 78 kişilik geçici işçi için ilana çıktı. Ancak, söz konusu başvuruya rekor denebilecek başvuru yapıldı. 6 aylık iş için toplam başvuru sayısı 4 bin 837'ye ulaştı. İŞ-KUR müdürlüklerine yapılan müracaatlar sonunda, Afyonkarahisar'daki 40 geçici kadro için 3 bin 305 kişi, Eskişehir'deki kadro için bin 527 kişi müracaat etti. 78 kişiyi seçmek için önce noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Ardından kuradan çıkanlar mülakata alınacak.

    NİTELİK İSTEYEN İŞLERE TALEP AZ OLDU

    Eskişehir ve Afyonkarahisar illeri toplamı hesaplandığında ise alınacak işçi sayısının yüzde 62 katı talep geldiği öğrenildi. Söz konusu müracaatlar, merkezlerdeki işler için yoğunlaşırken, ilçelerdeki işlere müracaat az oldu. Yine nitelik isteyen işlerde de müracaat sayısı çok düşük olması dikkat çekti. Örneğin diksiyon belgesi de istenen santral görevlisi için 3 kişi müracaat ederken bir adet dozer operatörlüğü için sadece 2 kişi başvurdu.

CİHAN

Yorumlar