750 itirafçı asker tahliye edildi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine 750 rütbesiz asker tahliye edildi

Google Haberlere Abone ol
750 itirafçı asker tahliye edildi
Darbe girişimi sırasında darbeciler tarafından kullanılan rütbesiz askerlerin durumuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine itirafçı olmayı kabul eden 750 rütbesiz asker tahliye edildi. Tahliye edilen askerler için daha önce savcılık yeniden ifade alma işlemi talep etmişti. Askerlerin yeniden alınan ifadelerinden sonra tahliye talebinde bulunuldu. Savcılığın talebi üzerine mahkeme 750 rütbesiz askeri serbest bırakma kararı aldı. 

Darbe girişimi sırasında kullanılan askerlerin tutuklanması tartışmalara neden olmuştu. Askerlerin çoğu, tatbikat yapılacağı yalanıyla kandırıldıklarını belirterek suçsuz olduğunu savunmuştu. 

İstanbul Silivri Cezaevi'nin önünde günlerdir bekleyen rütbesiz askerlerin aileleri de çocuklarının masum olduğunu, bir an önce serbest bırakılmaları gerektiğini savunmuştu. 

 

Yorumlar

Asker annesi Ozur dilerim yavrum elimden hicbirsey gelmiyor kimse sesimizi duymuyor cunku paramizyok cunku senbir agaoglu samanci cetin degilsin sen bir normal ersin ozur dilerim yavrum fakir oldugumuz icin