'7 yıllık imam hatip geçmişim var, ben Sonsuz Nur ile Efendimizi sevdim'

İnsanlığın iftihar tablosu Fahr–i Kâinat Efendimiz Hz. Muhammed (sas), daha iyi tanınması amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından organize edilen Herkes O’nu Okuyor etkinlikleri ülke genelinde sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
'7 yıllık imam hatip geçmişim var, ben Sonsuz Nur ile Efendimizi sevdim'

İnsanlığın iftihar tablosu Fahr–i Kâinat Efendimiz Hz. Muhammed (sas), daha iyi tanınması amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından organize edilen Herkes O’nu Okuyor etkinlikleri ülke genelinde sürüyor. Bursa’da Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda 5binden fazla insanın katılımıyla gerçekleştirilen programda 30 ülkeden 55 öğrenci okudukları naat ve şiirlerle unutulmaz bir gece yaşattı. Geceye yetişkinler kategorisinde birinci olma başarısı gösteren Nafiye Çelik’in sözleri damga vurdu: “7 yıllık İmam Hatip geçmişim var. 7 yılda Peygamber Efendimizi öğrendim ama bilmek sevmeye yetmiyormuş. Ben Sonsuz Nur ile Efendimizi sevdim. Sonsuz Nur’un yazarı hocama, manevi evladından sonsuz sevgiler, saygılar gönderiyorum.”

    Peygamber (sav) sevgisini yüreğinde taşıyan binlerce insan serin havaya rağmen Açık Hava Tiyatrosu’nu hıncahınç doldurdu. Program, Kur’ân–ı Kerîm okunmasıyla başladı. Daha sonra misafir öğrenciler tarafından ilahi, şiir, salavat ve dualar okundu. “Bismillah” ilahisiyle başlayan program, salavat–ı şerîfler ve Esmaü’l Hüsna’nın hep birlikte okunmasıyla devam etti.

    Tunus’taki Türk okulundan Hmdia Meriem ile Nouran Zayen’in birlikte seslendirdiği “İlham ile Dün Gece” ilahisinden sonra Tacikistan’dan Faruhi Mahmadsharif, “İnsanlığın Efendisi” isimli naatı okudu. Gecenin devamında da 55 öğrenci naatlar, şiirler ve ilahilerle Fahr–i Kâinatı (sas) andı. Bosna-Hersek’ten gelen misafir öğrencilerden Edin Talovic’in, 'Ya Nebi Selam Aleyke' ilahisini okudu. 'Medine’nin Gülü' şiiri ise Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sesinden dinletildi. Bu sırada bazı vatandaşların duygu dolu anlar yaşadığı gözlendi. Programda, Azerbaycan, Fas, Endonezya, Yemen, Bangladeş, Mısır, Arnavutluk, Kazakistan ve Somali’den gelen öğrencilerin okuduğu ilahi ve şiirler, dinleyenleri duygulandırdı.

    PEYGAMBER EFENDİMİZİ OKUYUP UMRE HEDİYESİ KAZANDILAR

    Etkinliğin sonunda ise Türkiye genelinde 2 milyon kişinin katıldığı “Herkes Onu Okuyor” yarışmasına Bursa’dan iştirak eden 87 bin kişi arasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Sınav sonucunda 23 kişinin umre seyahati, 11 kişinin notebook, 9 kişinin iPad, 9 kişinin bisiklet ve 11 kişinin de saat kazandığı bildirildi. İlköğretim kategorisinde birinci olan Feyza Hezer ile ikinci Mesut Güneş ve üçüncü Huzeyfe Çalışkan’a ödüllerini işadamları Beyazıt Öztürk, Hayati Canlılar ve BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er takdim etti. Bu kategoride toplam 16 kişiye ödül verildi.

    Ortaöğretim kategorisi birincisi Esra Ceylan ile ikinci Sabriye Er ve üçüncü Mehmet Akar’ın ödüllerini iş insanları Zeki Tunaoğlu, Mahmut Kesici ve Hürmüz Yaran verdi. Bu kategoride başarı gösteren toplam 22 kişi ödüllendirildi. Fethullah Gülen Hocaefendi’nin 'Sonsuz Nur' isimli kitabını okuyarak ‘Yetişkinler Kategorisi’nde birinciliği elde eden Nafiye Çelik ile ikinci Şakir Sehraroğlu ve üçüncü Ayça Var’ın ödüllerini iş insanları Ebru Küçüktarakçı, Sami Şentürk ve Dilek Ataygeldi takdim etti. Aynı kategoride toplam 25 kişi ödüle layık görüldü.

    “7 YILLIK İMAM HATİP GEÇMİŞİM VAR, SONSUZ NUR İLE EFENDİMİZİ SEVDİM”

    Yetişkinler kategorisinde birinci olan Nafiye Çelik,7 yıllık İmam Hatip geçmişi olduğunu belirterek, duygularını şöyle ifade etti: “7 yılda Peygamber Efendimizi öğrendim ama bilmek sevmeye yetmiyormuş. Ben Sonsuz Nur ile Efendimizi sevdim. Sonsuz Nur’un yazarı hocama, manevi evladından sonsuz sevgiler, saygılar gönderiyorum.”

    “DÜNYANIN DÖRT BİR TARAFINDAN YÜZ BİNLERCE ÇOCUĞUMUZ VAR”

    BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er ise, “Birileri bana 3 çocuktan bahsediyor ama dünyanın dört bir tarafında on binlerce, yüz binlerce çoğumuz var bizim. Çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizlere muhteşem bir gece yaşattılar. İliklerimize kadar O’nu hissettik. Nefes nefes O’nu soluduk. Çocuklarımıza, onları yetiştiren anne babalarına, sonra onları yetiştiren fedakar öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz.” şeklindeki sözleri uzun süre alkışlandı.

    İşadamı Mahmut Kesici de yaşadığı duygu yoğunluğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Bu öğrenciler bizi adeta kendimize getirdiler. Allah onlardan razı olsun. Rabbim hep birlikte bu tabloyu inşallah kıyamet kopuncaya kadar devam ettirsin.” CİHAN

Yorumlar