7 yıldır kafatasının bir kısmı olmadan yaşayan vatandaş yardım bekliyor

Adana’da yaşayan Hasan Eroğlu, 7 yıldır kafatasının bir kısmı olmadan hayatını sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
7 yıldır kafatasının bir kısmı olmadan yaşayan vatandaş yardım bekliyor

Adana’da yaşayan Hasan Eroğlu, 7 yıldır kafatasının bir kısmı olmadan hayatını sürdürüyor. Beynindeki tümör nedeniyle kafatasının bir kısmı alınan Eroğlu, geçirdiği 18 ameliyata rağmen sağlığına kavuşamadı. Evli ve 2 çocuğu olan Eroğlu’nun eşi üçüncü çocuğuna hamile. Babasına ait evin sıvası bile olmayan bir adada hayatını sürdüren Eroğlu ailesi, hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Hasan Eroğlu, 2007 yılında işe gittiği bir gün hastalığından acı bir şekilde haberdar olur. Vinç operatörü olan Eroğlu, Osmaniye’deki bir işe gitmek isterken kendinden geçer. Gözlerini hastanede açtığında ise anne-babası ve eşini başında ağlarken bulur. Doktorlardan beyninde tümör olduğunu öğrenir. 17 gün sonra ise Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde ameliyat olur. Doktorlar tümörü aldıktan sonra tekrar kafatasını yerine monte eder. 3 ay sonra tam iyileştim derken bayılmaları başlar. Bir müddet sonra ameliyat yerinden parmak kalınlığında ipler çıkmaya başlar. Doktorlar, yaranın içli dışlı dikildiğini, kimi bünyenin ipi kabul edebileceğini, kimisinin ise kabul etmeyerek ipleri dışarı attığını söyler. Bir müddet sonra ise yara iltihaplanır ve irin akmaya başlar. Doktorlar iltihabı bir türlü durduramaz. Bunun üzerine başındaki kemik alınarak yerine platin konulur. Tam 8 ay hastanede yatar ama iltihap bir türlü durdurulamaz. Bu süre içerisinde çok sayıda ameliyat olur. Son seferinde doktorun masada kalabileceğini söylemesi üzerine ablasının çağrısı ile Antalya’ya gider. Burada çok sayıda doktora görünür. Orada da bir türlü şifasını bulamayan Eroğlu, son çare olarak tavsiyeler üzerine Isparta’ya giderek tedaviye başlar. Doktor, bayılmaya bir şey yapamayacağını, ancak iltihabın durması için platinin çıkarılıp baldırından alınacak parça ile beynin kapatılmasının tek çare olduğunu söyler. Çaresizlik içinde bunu kabul eden Eroğlu, ameliyat masasına yatar. Yapılan son tedavi ile akıntı dururken, bayılmalar ise devam eder.

Hastalığının tedavisi için Adana, Antalya ve Isparta’da 18 kez ameliyat olduğunu söyleyen Hasan Eroğlu, 7 yıldır beyni dışarıda yaşadığını anlattı. Yapılan ameliyatlar sonrası beyninden akan iltihabın durdurulabildiğini ancak bayılmalarının devam ettiğini belirten Eroğlu, tek isteğinin iyileşerek işe gitmek olduğunu anlattı. 10 ve 7 yaşında iki erkek çocuğu olduğunu ifade etti. Eşinin üçüncü çocuklarına hamile olduğunu dile getiren Eroğlu, babasının kendisine verdiği bir odada hayatlarını sürdürmek zorunda olduklarını vurguladı. Hastalığından dolayı çalışamadığını kaydeden Eroğlu, “Allah’tan Yeşil Kartımız var. O da olmasa halimiz harap olurdu.” dedi. Kendisinin çok çalışmak istediğini anlatan Eroğlu, “Bayılmadan kurtulup çalışmak istiyorum. Doktor çok dikkat etmemi, bir şeyin batması durumunda hastaneye bile kavuşturulamadan ölebileceğimi söyledi. Çok mağduruz.” diye konuştu. Gözyaşları içinde eşinin sık sık bayıldığını belirten Mehtap Eroğlu ise devamlı ilaç kullandığını anlattı.

Anne Hanım Eroğlu ise hayırseverlerin yardımını istedi. Oğlunun bir göz odada oturduğunu ifade eden anne Eroğlu, eşinin yüksek tansiyon ve kalp, kendisinin de şeker ve astım hastası olduğunu dile getirdi. Bir bakanları olmadığını vurgulayan Eroğlu, “Allah’tan başka kimsemiz yok. Öbür kızım bize bakıyor. Başka kimsemiz yok. Birşeyler alıp getiriyor, onlarla idare ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Babasının hastalığına üzüldüğünü söyleyen Bulut (7) ise O’nun Süpermen olmasını, iyileşip kendisine oyuncaklar almasını istedi.
CİHAN

Yorumlar