7 sene sonra akülü sandalyesine kavuştu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde okullarda başlatılan 'Engelleri Kaldıralım' projesinde 4 engelliye daha akülü tekerlekli sandalye alındı. Kaymakamlık binası önünde yapılan teslim töreninde akülü sandalyesini alan Hasret Can Dilmaç, öğrenci...

Google Haberlere Abone ol
7 sene sonra akülü sandalyesine kavuştu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde okullarda başlatılan 'Engelleri Kaldıralım' projesinde 4 engelliye daha akülü tekerlekli sandalye alındı. Kaymakamlık binası önünde yapılan teslim töreninde akülü sandalyesini alan Hasret Can Dilmaç, öğrenci arkadaşları ve ailelerinin katkıları ile alınan akülü sandalye ile büyük bir mutluluk içinde bina önünde tur attı.

Ereğli Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fiziksel Engelliler Derneği (FED) tarafından okullarda başlatılan, öğrenci ve velilerin cüzi miktarlarla katkı sağladığı 'Engelleri Kaldıralım' projesinde 4 engelli vatandaşa daha akülü tekerlekli sandalyeleri teslim edildi. Kaymakamlık önünde düzenlenen törende Merkez Anadolu Lisesi 10 Sınıf öğrencisi Hasret Can Dilmaç (15) 7 sene sonra kavuştuğu sandalyesi ile bina önünde tur attı.

Teslim töreninde ilk konuşmayı yapan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, şu ana kadar başlatılan kampanya ve diğer yardımlarla 100 engelliyi akülü sandalyeye kavuşturduklarını, ancak 34 engellinin daha akülü sandalye beklediğini söyledi. Şentürk konuşmasında "Bugün burada sayın kaymakamımızın himayelerinde bu yıl üçüncüsünü yaptığımız 'Engelleri Kaldıralım' kampanyasında okullarda öğrencilerden toplanan çok cüzi miktarlarla 4 tane daha akülü tekerlekli sandalye alınmış bunlardan yine okula giden bu kardeşimiz akülü sandalye sahibi yapılmıştır. Bu işin ve çocukların gülen yüzünün mimarı sayın kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüzdür. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu kampanya çerçevesinde konuya duyarlı ilçemizde ki sivil toplum kuruluşları olsun yüze yakın engelliyi akülü tekerlekli sandalye sahibi yaptık. Ancak ben buraya gelmeden önce notlarıma baktım. 34 tane daha akülü tekerlekli sandalye sahibi olmayı bekleyen engelli üyemiz var. Buranın insanıdır. Ereğli'nin çocuğudur. Ben burada duyarlı insanlara Ereğli kamuoyuna vicdan ve imkan sahibi olan herkese sizin aracılığınızla seslenmek istiyorum. Yaz geldi insanlar sokakta dolaşıyor. Bu 34 tane tekerlekli sandalye ihtiyacı olan insanı da tekerlekli sandalye sahibi olması için imkan sahibi olanlara çağrıda bulunuyorum" dedi.

Akülü Sandalyesine kavuşan ve büyük mutluluk yaşayan Hasret Can Dilmaç ise akülü sandalyesine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını, kendisine bu imkanı veren herkese teşekkür ettiğini söyledi. 8,5 yaşında yakalandığı kas erime hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu dile getiren Merkez Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Dilmaç "Artık bende rahat bir şekilde dolaşabileceğim" dedi.

Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ise konuşmasında amaçlarının geri de kalan 34 engellinin de bir an önce tekerlekli sandalyelerine kavuşturmak olduğunu söyledi. Çay konuşmasında "Bu projenin mimarı İsmail beydir. Ben kendisine çok teşekkür ediyorum. 34 kişi kaldı dedi. İnşallah kısa süre içerisinde 34 vatandaşımıza akülü sandalyeyi kavuşturarak onlarında toplum içerisinde dolaşmaları için elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz. Okulların engelleri kaldıralım projesi kapsamında 50 ye yakın bir sandalye dağıttık. " dedi.

Engelli öğrencisini bir an olsun yalnız bırakmayan ve sandalye teslim törenine de katılan Merkez Anadolu Meslek Lisesi öğretmenlerinden Gülşen Anaç Hasret'in bu yazı daha mutlu geçireceğini söyledi. Anaç konuşmasında "Tabi ki böyle bir imkana ulaştığı için çok mutluyuz. En azından kendi kendine rahat bir şekilde dolaşabilecek. Bu yazı daha eğlenceli ve güzel bir şekilde geçirebilecek. İnşallah daha da devamı diğer insanlar için gelir" dedi.

Hasret Can Dilmaç'ın babası Zeynel ve annesi Hatice'de tekerlekli sandalyenin alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Sandalyelerin tesliminin ardından Hasret Can Dilmaç yeni arabası ile hükümet binası önünde tur atarken mutluluğu ise gözlerine yansıdı.

CİHAN

Yorumlar