7 ilin ticaret ve sanayi odalarından güç birliği kararı

Adıyaman, Antakya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa ticaret ve sanayi odaları bölgesel kalkınma için güç birliği oluşturma kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
7 ilin ticaret ve sanayi odalarından güç birliği kararı

Adıyaman, Antakya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa ticaret ve sanayi odaları bölgesel kalkınma için güç birliği oluşturma kararı aldı. Odalar bölgenin kalkınması için birlikte hareket edecek ve ortak projelere imza atacak.

Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa ticaret ve sanayi odaları yönetim kurulu başkanları ve genel sekreterleri, 21-22 Mart tarihlerinde Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi ve ‘Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu’ oluşturma kararı aldı. Sekretaryası GTO tarafından yürütülecek olan Güçbirliği Platformu ilk etapta gerek avantaj gerek dezavantajlar bakımından birçok paydada birleşen bu illerin ortak swot analizini çıkaracak. Yapılan toplantıda, katılımcı illerin en büyük ortak probleminin yüzde 87,8’i bu 7 ilde yaşayan Suriyeli misafirler olduğu ve bu sorun için bölge olarak ortak hareket etmek gerektiği noktasında görüş birliğine varıldı.

GTO ERBİL TİCARET OFİSİ’NDE BÖLGESEL ORTAKLIK

GTO’nun 9 Nisan’da hizmete açacağı Erbil Ticaret Ofisi hizmetlerinden, platform üyesi Oda üyelerinin de yararlanması yönünde görüş birliğine varıldı. Platform üyesi odalar, bu illerin tarihin en eski yerleşim merkezi olma, dünyaca ünlü mozaik eserler, zengin doğa, inanç ve kültür turizmi varlıkları, köklü ve zengin mutfak kültürü özellikleri ile önemli bir turizm havzası oluşturması sebebiyle ilk ortak projenin turizm alanında olması kararını aldı. Platformun Haziran ayında Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılacak ikinci toplantısında projenin detayları belirlenecek.

CİHAN

Yorumlar