644 kamu binası kontrollü patlatma ile yıkıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar toplam 644 riskli kamu binasının yıkımının gerçekleştirildiğini açıkladı.Bakanlıktan yapılan açıklamada, 5 Ekim 2012 tarihinde 'Dönüşüm Başlıyor' sloganı...

Google Haberlere Abone ol
644 kamu binası kontrollü patlatma ile yıkıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında bugüne kadar toplam 644 riskli kamu binasının yıkımının gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 5 Ekim 2012 tarihinde 'Dönüşüm Başlıyor' sloganı ile başlayan kentsel dönüşüm adım adım ilerlediği ifade edildi. İlk kazmanın vurulduğu 5 Ekim 2012 tarihinde; Milli Savunma Bakanlığına ait 79 adet, Sağlık Bakanlığına ait 19 adet, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait 2 adet, Bakanlığımıza ait 3 adet, Maliye Bakanlığına ait 1 adet, Milli Eğitim Bakanlığına ait 1 adet, İçişleri Bakanlığına ait 20 adet olmak üzere, 35 ayrı ilde toplam 125 adet riskli kamu binasının yıkımı gerçekleştirildi.

17 Ağustos 1999 depreminin 14. yıl dönümünde gerçekleştirilen kentsel dönüşümün üçüncü dalgasında, 45 ilde 87 bin 628 bağımsız birimin yıkımına yönelik adım atıldı. Bu kapsamda, Milli Savunma Bakanlığına ait 299 adet, Sağlık Bakanlığına ait 7 adet, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait 9 adet, Milli Eğitim Bakanlığına ait 2 adet, İçişleri Bakanlığına ait 39 adet olmak 2000’nin üzerinde bağımsız birimden oluşan toplam 356 adet riskli kamu binasının yıkımı gerçekleşti. 2013 yılı içerisinde değişik kamu kurumlarına ait can ve mal güvenliği bakımından tehlike arz ettiği teknik bir rapora dayanarak resmi makamlarca belirlenen ve yıkım kararı alınan toplam 282 adet riskli kamu binasından 163 âdetinin yıkımı gerçekleştirildi. Bugüne kadar toplam 644 adet riskli kamu binasının yıkımı gerçekleşti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce konuya ilişkin, “Türkiye’de bugüne kadar uygulanmamış olan kontrollü patlatmalı yapı yıkım tekniği üç projede hayata geçirildi. Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen kontrollü patlatmalı yıkımlar tamamen ülkemiz teknik elemanları tarafından projelendirilmiş ve yerli malzemeler kullanılmıştır” dedi.

CİHAN

Yorumlar