61'lik Arif Amca Komşusunun Gözyaşlarına Dayanamadı, Böbreğini Verdi

Tekirdağ'da hayatını diyaliz cihazına bağlı sürdüren 24 yaşındaki Gökhan Tarakçı, komşusu Arif Kocabalkan'ın verdiği böbrek ile hayata tutundu.

Google Haberlere Abone ol
61'lik Arif Amca Komşusunun Gözyaşlarına Dayanamadı, Böbreğini Verdi

Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'nde 2 sene öncelikle böbrek yetmezliği tanısı konulan ve hayatını diyaliz cihazına bağlanarak sürdürülebilen 24 yaşındaki Gökhan Tarakçı, komşusu 61 yaşındaki Arif Kocabalkan'ın verdiği böbrek ile yaşama tutundu. İstanbul'da yapılan böbrek naklinin peşinden yaşama yine başladığını anlatım eden Tarakçı, 'Arif amca babamı kahvehanede çaresizce ağlarken görünce hali öğrenip böbreğini verdi. Ona nasıl teşekkür etsem bilemiyorum.' dedi.

KAHVEHANEDE GÖZYAŞLARIYLA OĞLUNUN DURUMUNU ANLATTI

Muratlı İlçesi'nde hamallık oluşturan 24 yaşındaki Gökhan Tarakçı'ya 2 sene öncelikle rahatsızlanarak gittiği Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği tanısı konuldu. Hemen tedavisine başlanan Tarakçı, müsait böbrek beklerken hayatını diyaliz cihazına bağlı şekilde sürdürdü. Geçtiğimiz hafta baba İsmail Tarakçı, biçare olduğunu söyleyerek kahvehanede arkadaşlarına oğlunun halini anlattı. Gözyaşlarına boğulan baba maddi olanağı olmaması sebebiyle oğluna dilediği bunun şeklinde bakamadığından yakındı.



DUYAR DUYMAZ BÖBREĞİNİ BAĞIŞLADI

Tesadüfen kahvehaneye gelen komşusu Arif Kocabalkan, genç adamın hastalığını duyup kendi böbreğini vermeyi Öneri etti. İstanbul'da hususi bir hastanede yapılan testlerde böbrek nakli için uyumlu bulunduğu belirlendi. Hastanede yapılan atama operasyonu ile Arif Kocabalkan bir böbreğini Gökhan Tarakçı'ya verdi.

'ARİF AMCA BÜYÜK BİR İYİLİK YAPTI'

Bir zaman hastaneden kaldıktan sonra taburcu bulunan Gökhan Tarakçı, nakilin peşinden diyaliz cihazından kurtulduğu için aşırı mesut olduğunu söyledi. Hayata komşusunun böbreğiyle yine başladığını ifade eden Tarakçı, 'Çok mutluyum, Arif amca iri bir iyilik yaptı. Böbreğini verdi. Ona nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Nakilden sonra da iyi bakılmam gerektiği söylendi. Maddi imkanım olmaması sebebiyle enfeksiyon kapmaktan korkuyorum.' dedi.



'BAŞTA BANA İNANMADILAR'

Bir gencin hayatını kurtardığı için iri bir huzur duyduğunu belirten Arif Kocabalkan ise, 'Yıllardan bu yana komşuyuz. Diyalize gittiğini görüyordum. Tabi yaşı genç aşırı üzülüyordum. Babasının kahveye gittiğimde ağladığını gördüm. Yanına gittim 'Ben senin oğluna seve seve böbreğimi veririm' dedim. Hiçbir nakit istek etmem hiç bir beklentim de olmaz. İnanmadılar bana, sonra hastaneye gittik. Kan grubu uyuştu daha sonra İstanbul'da lüzumlu tahliller yapıldı. Böbreği verebileceğim anlaşıldı. Daha sonra atama gerçekleşti. Bir gencin kurtulması bana iri bir huzur veriyor. Ben bunu Allah rızası için yaptım. Ben bundan böyle yaşasam ne olur ölsem ne olur.' dedi.

Baba İsmail Tarakçı ise oğlunun yaşamasını veren Arif Kocabalkan'a minnettar olduğunu belirterek, 'Allah razı olsun Arif Kocabalkan'a oğlumu canlandırdı' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar