600 gramken bulunan yavru ayı 13 kiloya ulaşınca doğal ortama bırakıldı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunan, ardından Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirilerek tedavi edilen ‘Şanslı’ isimli yavru ayı, artık Karacabey'deki ayı barınağında yaşamını...

Google Haberlere Abone ol
600 gramken bulunan yavru ayı 13 kiloya ulaşınca doğal ortama bırakıldı

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde donmak üzereyken bulunan, ardından Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne getirilerek tedavi edilen ‘Şanslı’ isimli yavru ayı, artık Karacabey'deki ayı barınağında yaşamını sürdürecek. Bulunduğunda 600 gram ağırlığında olan yavru ayı bugün gördüğü tedavi sayesinde 13 kilograma ulaştı.

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman, minik ayı ‘Şanslı’nın 1 Şubat'ta fakülte hastanesine getirildiğini hatırlatarak şu bilgileri verdi: "Yaklaşık 6 günlükken bize geldi. Yaklaşık 4 ayı geçti. Geldiğinde bazı problemleri vardı, özellikle solumum sisteminde ciddi bir enfeksiyonu vardı, onu tedavi ettik. Yoğun bakımda tuttuk. Şu anda sağlık problemi yok. 600 gram almıştık, şu anda 13 kilo. Artık kendisini Karacabey Ova Korusu'ndaki ayı barınağına göndereceğiz. Bu saatten sonra ona verebileceğimiz hiç bir şey yok. ‘Doğal yaşama salmak üzere Şanslı'yı uğurluyoruz, artık şansı bol olsun." dedi.

Prof. Dr. Engin Kennerman, gerekirse bundan sonra da ‘Şanslı'ya veterinerlik hizmeti verebileceklerini sözlerine ekledi.

Doğu Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Yahya Güngör ise ‘Şanslı’nın 1 Şubat'ta doğduğunu tahmin ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Şubatta Zonguldak'tan Buraya getirildi. Veteriner Fakültemiz ile güzel bir işbirliği yaparak hem Karacabey'de ki ve yaban hayatı koruma ve rehabilitasyon merkezi hem de yaralı hayvanların tedavisi için güzle bir işbirliği içindeyiz. Karacabey'de ki ova korusu ve ayı barınağına naklini gerçekleştireceğiz. Orada bundan sonra ki yaşamını bizim veterinerlerimizin gözetiminde yine gerekirse Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi ile işbirliği yapacağız."

Daha sonra içinde meyveler bulunan kafese konulan ‘Şanslı’, Karacabey Ova Korusu ve ayı barınağına gönderildi.

CİHAN

Yorumlar