60 yıllık polis merkezi binası yenilendi

Adana'da 60 yıl önce hizmet vermeye başlayan Cemalpaşa mahallesindeki Bağlar Polis Merkezi yenilendi. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, polis akademisi öğrencisi iken tatilini geçirmek için geldiği memleketinde, imza için en yakın karakol olduğu...

Google Haberlere Abone ol
60 yıllık polis merkezi binası yenilendi

Adana'da 60 yıl önce hizmet vermeye başlayan Cemalpaşa mahallesindeki Bağlar Polis Merkezi yenilendi. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, polis akademisi öğrencisi iken tatilini geçirmek için geldiği memleketinde, imza için en yakın karakol olduğu için buraya geldiğini söyledi.

Emniyet müdürlüğünün organizesiyle hayırsever işadamlarınca yaptırılan Bağlar Polis Merkezi, artık yeni çehresiyle hizmet verecek. Daha önce iki katlı ve giriş katında, başvuru, amir odaları ile nezarethanenin bulunduğu bina, yeni şekliyle 4 kat olarak tasarlandı. Binada, bodrum nezaret bodrum kata taşınırken, başvuru ise giriş katında gerçekleştiriliyor., polis merkezinin diğer odalarında ise amir odaları ve polisler için dinlenme yerleri de bulunuyor. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Bağlar Polis Merkezi'nin 1954 yılında faaliyete geçtiğini hatırlattı. Kendisinin Polis Akademisi öğrencisi olduğu yıllarda, baba evine yakın olması sebebiyle tatil için geldiğinde yerini bildirmek için buraya gelip imza verdiğini aktardı.

Polis merkezinin açılışını Vali Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile birlikte yaptı. Vali Coş, buradaki konuşmasında, hayırsever iş adamının Emniyet Teşkilatı'nın işbirliği yaptırdığı polis merkezinin hayırlı olmasını temenni etti. Coş, bütün devlet birimlerinin amacının vatandaşın ihtiyaç duyduğu hizmeti en iyi şekilde verebilmek olduğuna dikkat çekerek, "Hizmetlerin iyi bir şekilde verilebilmesi için bu mekanlarının da ihtiyaca uygun çağın gereklerine uygun olması lazım. 1950'li yıllarda projelendirilen bir binayla 2010'lu, 20'li yıllarda hizmeti, ihtiyacı karşılamak mümkün değil. Bu sebeple acil bir yenileme ihtiyacı vardı. Hayırsever iş adamının desteği, emniyet teşkilatının organizesiyle bu güzel karakol tamamlandı. Hayırlı olsun." dedi.

Vali Coş ve beraberindekiler daha sonra binayı gezerek bilgi aldı. CİHAN

Yorumlar