60 yıllık hasret sona eriyor

Kırşehir de Hirfanlı Baraj Gölü'nün yapımı ile yaklaşık 50 bin Kırşehir ve Aksaraylı, 60 yılın ardından tekrar yan yana gelecek. Kırşehir ve Aksaray Valileri, kanayan yara haline halen ve bölge halkının ekonomik, sosyal bağlarını yeniden...

Google Haberlere Abone ol
60 yıllık hasret sona eriyor

Kırşehir de Hirfanlı Baraj Gölü'nün yapımı ile yaklaşık 50 bin Kırşehir ve Aksaraylı, 60 yılın ardından tekrar yan yana gelecek. Kırşehir ve Aksaray Valileri, kanayan yara haline halen ve bölge halkının ekonomik, sosyal bağlarını yeniden güçlendirmek ve bu iki ilin insanlarını buluşturmak için inşa edilmeye başlanan Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsü'nü yerinde inceleyerek, bu alanda buluştu.

Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak ile Aksaray Valisi Şeref Ataklı’nın köprü üzerinde yaptığı inceleme gezisine Sarıyahşi Kaymakamı Bilgehan Karanfil ile Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal, Karayolları (Konya) 3. Bölge Müdürü Mahmut Yıldız katılırken, detaylı bilgiler edinildi. Köprü yapımı hakkında yetkililerden bilgiler alan ve çalışmayı yakından takip eden Kırşehir Valisi Çakacak, Sarıyahşi Köprüsü'nü hem Kırşehir hem de Aksaray da yaşayanların özlemine son vereceğini kaydetti.

Köprünün tamamlanması ile aynı kültüre sahip iki şehrin birbirine kavuşacağını belirten Çakacak, ''Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsünün yapımına Kayseri ve Konya Karayolları Bölge Müdürlüklerince başlanmıştı. Kırşehir bölgesinde bulunan kısım tamamlanırken Aksaray tarafındaki inşa sahasındaki olumsuz zemin şartları nedeniyle çalışma gecikmişti. Karayolları teşkilatımız şimdiye kadar dünyada 2 defa uygulanan, su altında ise ilk defa ülkemizde uygulanan Geoteknik sistemi ile zemini sağlamlaştırılıyor. Yüklenici firma ve Karayolları yöneticilerimiz bu tekniğin dünyada örnek bir çalışma olduğunu ifade ederken, bugün yapılan dolgu ile baraj gölü üzerinde karşıdan karşıya ilk defa araçlarımızla geçtik. Temmuz sonunda da araç trafiğine açılabilecek duruma gelmesi için çalışmalar devam ediyor. Çalışmaların bir an evvel biterek vatandaşlarımızın hasretinin sona ermesini arzu ediyoruz.'' dedi.

Aksaray Valisi Ataklı ise köprünün tamamlanması ile her iki bölge insanının ekonomik ve sosyal anlamada bir araya geleceğini belirterek, ''İki ili birbirine bağlayacak olan bu büyük projeyi hazırlayan, uygulamayı gerçekleştiren firma yetkililerimize ve karayolları teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Teknik olarak ilk kez uygulanan çalışmalar var burada. Köprümüz kısa sürede hizmete açılarak trafik sağlanacaktır. Köprünün tamamlanmasına az bir yer kaldı, bunun da tamamlanıp trafiğe açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.'' dedi.

Temmuz ayı sonu Ağustos ayı başında ulaşıma açılması planlanan köprü ile bölgede bulunan belde ve köyler, 60 yıldır Hirfanlı Baraj Gölü nedeniyle kesilen ekonomik ve sosyal irtibatlarına yeniden kuracaklar.

CİHAN

Yorumlar