6 yıl önce projesi yapılan Alışveriş ve Yaşam Merkezi açıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Eroğlu İnşaat firması tarafından yapımı tamamlanan Erasta Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVM) düzenlenen törenle açıldı.Fethiye Belediyesi tarafından 2008 yılında açılan ulusal yarışma ile projesi belirlenen...

Google Haberlere Abone ol
6 yıl önce projesi yapılan Alışveriş ve Yaşam Merkezi açıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Eroğlu İnşaat firması tarafından yapımı tamamlanan Erasta Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVM) düzenlenen törenle açıldı.

Fethiye Belediyesi tarafından 2008 yılında açılan ulusal yarışma ile projesi belirlenen Fethiye Alışveriş ve Yaşam Merkezi 6 yıl sonra açılabildi. Bu süre zarfında 3 kez ihaleye çıkılmasına rağmen bir türlü talipli çıkmayan proje 4'ncü ihalede Eroğlu Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret'e verilmişti. 28 yıllığına yüklenici firma tarafından işletilecek olan Fethiye Erasta Alışveriş ve Yaşam Merkezi 1 yıl süren inşaatın ardından açıldı. Fethiye’nin Taşyaka Mahallesi Otogar yanında yapımı tamamlanan AVM’nin açılışına Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, yüklenici firma Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu ve vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde konuşan Nurettin Eroğlu, Fethiye’ye Erasta AVM’yi kazandırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Holding olarak, tekstil ve perakende sektörlerinde edindikleri deneyimi gayrimenkul sektörüne aktarmayı hedeflediklerini anlatan Eroğlu, “80 milyon TL yatırımla hayata geçirdiğimiz Erasta Fethiye’nin, bölgeye yeni bir soluk ve ekonomik gelişmesine ivme kazandıracağına inanıyorum.” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise AVM projesinin Fethiye’de vatandaşlara yönelik yapılan anket sonrası gündeme geldiğini anlattı. Yapılan anket sonrasında vatandaşların yüzde 80 oranında Fethiye'nin eksiğinin alışveriş merkezi olduğunu belirttiğini kaydeden Saatcı, Fethiye’de bir grubun bu projeye de karşı çıktığını dile getirdi. 6 yıl önce yarışma ile projesi belirlenen fakat bazı çevreler tarafından yapımına engel olunmak istenen projenin nihayet hayata geçirildiğini anlatan Saatcı, Fethiye’nin yeni çekim merkezi olacak AVM’nin 500 kişiye iş imkanı sağladığını aktardı.

Konuşma ve duaların ardından Erasta Fethiye AVM açıldı. 22 bin metrekaresi kapalı, 42 bin metrekare alan üzeri kurulan AVM’de 49 mağaza, süpermarket ve sinema salonu bulunuyor. AVM’de 326 araç kapasiteli kapalı, 119 araç kapasiteli açık otopark yer alıyor. CİHAN

Yorumlar