58 kiloluk dev karpuza patent alacak

Antalya'nın Manavgat ilçesi Aşağıışıklar Mahallesi'nden bir çiftçinin 50 kilonun üzerinde 4 karpuz yetiştirdiği belirtildi. Manavgatlı çiftçi Lütfü Ay'ın, yetiştirdiği 4 karpuzdan birinin 58 kilo olduğu ifade edildi. Manavgat Kaymakamı...

Google Haberlere Abone ol
58 kiloluk dev karpuza patent alacak

Antalya'nın Manavgat ilçesi Aşağıışıklar Mahallesi'nden bir çiftçinin 50 kilonun üzerinde 4 karpuz yetiştirdiği belirtildi. Manavgatlı çiftçi Lütfü Ay'ın, yetiştirdiği 4 karpuzdan birinin 58 kilo olduğu ifade edildi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Ziraat Odası Meclis Başkanı Ömer Şahin, Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, çiftçi Lütfü Ay'ı bahçesinde ziyaret ederek yetiştirdiği karpuzlar hakkında bilgi aldı.

MZO Başkanı Rasim Metin, çiftçi Lütfü Ay'a başarı belgesi verdi. 50 kilo üstü yetişen karpuzların önümüzdeki yıl yetirilmeye başlanılacağı belirtildi. Metin, Ay'ın ürettiği karpuzların Türkiye'nin en büyükleri arasında yer aldığını ifade etti.

Metin, "Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alanı bu karpuzu 'Manavgat timsahı' adı altında patent almak için alışma başlattık. Önümüzdeki yıl çiftçimize fide temin ederek daha geniş alanlarda bu karpuzun üretimini planlıyoruz." dedi.

Çiftçi Ay, özel cins karpuzları ziraat mühendisi Osman Aydın gözetiminde yetiştirdiklerini kaydetti. CİHAN

Yorumlar