52.Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali başladı

Mersin’in Mut ilçesinde geleneksel olarak '52. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali' törenle başladı.     Festival, Osmaniye Mehter takımının Atatürk Caddesi'nden festival alanına kadar yürüyüş korteji ile...

Google Haberlere Abone ol
52.Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali başladı

Mersin’in Mut ilçesinde geleneksel olarak '52. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali' törenle başladı.

    Festival, Osmaniye Mehter takımının Atatürk Caddesi'nden festival alanına kadar yürüyüş korteji ile başladı.

Mehter takımının festivalin yapıldığı tarihi Karacaoğlan Çınaraltı parkında da bir konser verdi. Konserden sonra festival İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başladı. Burada Mut belediyesi halkoyunları topluluğunun gösterisi beğeni ile izlendi. Festivale çevre il ve ilçe de çok sayıda davetli katıldı. Protokole kayısı ikram edildi.

    Açılış konuşması yapan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, daha önceki dönemde Mut kayısı festivali olarak devam ettiğini şimdi ise bir değişiklik yaptıklarını belirterek festivalinin isminin artık Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali olarak değiştirerek, mutun simgelerinden olan Karacaoğlan ismini de yer alacağını söyledi.

    

    Mut Kaymakamı Mustafa Şahin, ilçenin ekonomik gelirinin büyük bölümünü kayısının oluşturduğunu belirterek,53.festivalin uluslar arası olması için çaba sarf edeceklerini kaydetti.

    Konuşmaların ardından kayısı yeme yarışması yapıldı. En hızlı kayısı yiyen ola kişiye yarım altın hediye edildi. Öte yandan festivale katılan, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Ali Bozyel'e, MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ve Ali Öz’e, Ak Parti Milletvekili Nebi Bozkurt'a, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Bozkurt’a, Kaymakam Mustafa Şahin’e, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz dolayı birer plaket verdi. CİHAN

Yorumlar