500 sporcu basketbol turnuvasında buluşacak

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Basketbol Kurtuluş Kupası, 21 okul basketbol takımının katılımı ile 16-24 Aralık 2013 tarihlerinde Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde ger.

Google Haberlere Abone ol
500 sporcu basketbol turnuvasında buluşacak

Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Basketbol Kurtuluş Kupası, 21 okul basketbol takımının katılımı ile 16-24 Aralık 2013 tarihlerinde Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Şehitkamil Belediye Başkanlığı'nca ikincisi düzenlenen Basketbol Kuruluş Kupası, 5. ve 6. sınıflarda eğitim gören kız ve erkek öğrencilerin katılımı ile 16-24 Aralık tarihlerinde Şehitkamil Belediyesi Atatürk Spor ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Devlet Okulları Erkekler Kategorisi, Devlet Okulları Bayanlar Kategorisi ve Özel Okullar Erkekler Kategorisi olmak üzere 3 ayrı grup halinde düzenlenecek olan turnuvada, 21 okul basketbol takımında görev yapan 500’e aşkın sporcu ve antrenör parke üzerinde görev yapacak.

Ödülü turnuvada kategorilerinde ilk üç dereceye giren okul takımları Şehitkamil Belediye Başkanlığınca, akıllı tahta, projeksiyon cihazı, masa üstü bilgisayar, lazer yazıcı, kupa, madalya, başarı belgesi ve birçok basketbol antrenman malzemesi ile ödüllendirilecek. Ayrıca turnuva boyunca eğlenceli birçok sürpriz yarışma ve etkinlikler düzenlenecek.

Şehitkamil Belediyesi Basketbol Kurtuluş Kupası'na katılacak öğrenciler, bir yandan basketbol maçlarında kıyasıya yarışabilmenin keyfini yaşarken bir yandan da Gaziantep’in düşman işgalinden kurtulmasında büyük rol oynayan Şahinbey’in, Şehitkamil’in, Karayılan’ın ve 6317 şehidin kahramanlık öykülerini anlatan görselleri izleyerek, kurtuluşun ne kadar zor şartlarda gerçekleştiğini öğrenme fırsatı bulacak. Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilcisi Güven Alkoçak, “Bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan Kurtuluş Basketbol Kupası birçok farklı yönü ile Gaziantep basketboluna ve öğrencilerimize fayda sağlayacak. Bu nedenle yüzlerce sporcuyu pota ile buluşturan, kahraman şehit ve gazilerimizi basketbol severlerle birlikte anmamıza vesile olan Şehitkamil Belediyesi Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederim.” dedi.



CİHAN

Yorumlar