5 Mayıs'ta kapatılan TEM Otoyolu trafiğe açıldı

TEM Otoyolu'nun, 5 Mayıs'ta trafiğe kapatılan, Gebze kavşağı ile Körfez kavşağı arası Ankara yönü, viyadüklerin üstyapı izolasyon çalışmaları tamamlanması sebebiyle akşam saatlerinde ulaşıma açıldı. Ulaştırma Bakanlığı'nın...

Google Haberlere Abone ol
5 Mayıs'ta kapatılan TEM Otoyolu trafiğe açıldı

TEM Otoyolu'nun, 5 Mayıs'ta trafiğe kapatılan, Gebze kavşağı ile Körfez kavşağı arası Ankara yönü, viyadüklerin üstyapı izolasyon çalışmaları tamamlanması sebebiyle akşam saatlerinde ulaşıma açıldı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın yaptığı planlama doğrultusunda 5 Mayıs saat 03.00'ten itibaren başlayan uygulama ile TEM Otoyolu'nun Gebze-Körfez ilçeleri arası Ankara istikameti ulaşıma kapatıldı. Trafik, Gebze turnikelerinden itibaren D-100 Karayolu'na yönlendirildi. Ancak aradan geçen süre içinde özellikle sabah ve akşam saatlerinde İstanbul istikametinden İzmit'e gelmek tam bir çileye dönüştü. İstanbul'dan TEM üzerinden gelen araçlar Gebze turnikelerinden D-100'e yönlendirilmesi ve turnikelere giden yolun da tek şerit olması nedeniyle zaman zaman Gebze'den İstanbul Sultanbeyli'ye kadar 20 kilometreden fazla kuyruklar oluştu.

Trafiğin çileye dönüşmesi sebebiyle, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı harekete geçti. Çalışma belirlenen süreden 2 gün önce tamamlandı. Gebze Kavşağı ile Körfez Kavşağı arasında kapanan TEM Otoyolu bugün akşam saatlerinde trafiğe açıldı. Daha önce yapılan duyuruya göre, Gebze Kavşağı ile Körfez Kavşağı arasındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından Körfez Kavşağı ile İzmit Doğu Kavşağı arasındaki otoyolun bakım çalışması yapılacaktı. Otoyolun 81 gün gibi uzun bir trafiğe kapatılacak olması ve trafikte uzun kuyruklar oluşması sebebiyle, Körfez Kavşağı ile İzmit Doğru Kavşağı arasındaki yolun başka bir tarihte yapılacağı ifade edildi.

CİHAN

Yorumlar