45 seçmenin bulunduğu köyde muhtarlık için üç aday yarışıyor

Balıkesir merkez Karesi ilçesine bağlı, 45 seçmenin bulunduğu Boğazköy köyünde muhtarlık için üç aday yarışacak.

Google Haberlere Abone ol
45 seçmenin bulunduğu köyde muhtarlık için üç aday yarışıyor

Balıkesir merkez Karesi ilçesine bağlı, 45 seçmenin bulunduğu Boğazköy köyünde muhtarlık için üç aday yarışacak. Amca çocukları olan adaylardan 54 yaşındaki Nurşen Barlas, yaklaşık 20 yıldır hayalini kurduğu muhtarlık için kapı kapı gezerek, seçilmesi halinde yapacağı projeleri anlatıyor. 30 Mart'ı iple çektiğini belirten Barlas, 16 oy alan adayın muhtarlık koltuğuna oturacağı yarışın kıran kırana geçeceğini söylüyor.

Balıkesir'e 32 kilometre mesafede bulunan ve 30 Mart 2014 tarihinden sonra mahalle statüsüne geçecek Boğazköy'de muhtarlık için kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. 20 hanenin bulunduğu ve 58 kişinin yaşadığı köyde, üç amca çocuğu aday. İki çocuk ve iki torun sahibi Barlas'ın rakipleri, 15 yıldır muhtarlık yapan emekli polis memuru Turhan Osman Özbarlas ve Önder Bakır. Kendisine milletvekilliği teklif edilse dahi bunu köyündeki muhtarlığa değişmeyeceğini söyleyen Nurşen Barlas, "Yıllardır akrabam olan mevcut muhtarın, artık muhtarlık yarışından çekilmesini bekliyorum. Bugüne kadar kendisine saygısızlık yapmamak adına karşısına rakip olarak çıkmadım ancak bu seçimde karşısına bir aday daha çıkınca ben de aday oldum. Uzun yıllardır köyümde muhtar olup hizmet etmenin hayalini kuruyorum. 30 Mart tarihini iple çekiyorum." dedi. Köyde kimseden kendisine oy vermelerini istemediğini ifade eden Barlas, "Zaten 15 yıldır kendilerine muhtar olmak istediğimi söylüyorum. Olursa köyümün, olmazsa evimin muhtarı olurum. Köyüme hizmet etmeyi çok istiyorum." şeklinde konuştu. Eşi Asım Barlas'ın en büyük destekçisi olduğunu ifade ederek, seçilmesi halinde yapacağı çok sayıda proje yapacağını vaadediyor. Öncelikli olarak cemaati bulunmayan camiye, eski günlerde olduğu gibi kalabalık bir cemaat kazandırmak için çalışma yapacağını belirterek, "Ayrıca köy kahvehanesini de aktif hale getireceğim. Cami cemaatine, namazlardan sonra ikramlarımız olacak. Köyde birlik ve beraberliği sağlamak için çalışacağız. Süt toplama konusunda sıkıntılarımız var, bu sıkıntıları çözmek için çalışacağım. Köyümüzü bir sevgi köyü yapmak istiyorum. Gençlerin önünü açmak ve onlara da fırsat vermek için muhtarlığı sadece bir dönem yapacağım." ifadelerini kullandı.

Yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren Nurşen Barlas, şöyle devam etti: "Köy içindeki yolların düzenlenmesi, köy kahvesi ve meydanın düzenlenmesi var. Ayrıca köyümüzde akmayan çeşmeler var, bunların tekrar akması için tamir yapacağız. Ayda bir olmak üzere köyümüzde film gösterimi yapacağız. Ayrıca köyümüze mini bir market kurulması için destek olacağız. Danışmanlık hizmeti verilecek bir merkezin oluşturulması düşüncemiz var. Kadınlarımızın organik ürünlerinin pazarlanacağı bir pazarın kurulması da projelerimiz arasında bulunuyor." CİHAN

Yorumlar