445 adet tarihi eser ele geçirildi

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, farklı dönemlere ait 445 adet tarihi eser ile 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Alınan bir istihbaratı değerlendiren...

Google Haberlere Abone ol
445 adet tarihi eser ele geçirildi

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, farklı dönemlere ait 445 adet tarihi eser ile 2 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Alınan bir istihbaratı değerlendiren polis ekipleri, M.A.K. isimli şahsa operasyon düzenledi. Bahse konu kişiye ait araçta arama yapan ekipler, M.Ö. ve demir çağı dönemine ait bulgularla birlikte 445 adet tarihi eser, 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet şarjör, 40 adet fişek ele geçirildi.

Şüpheli M.A.K. hakkında ise yürütülen soruşturma neticesi adli mercilere sevki edildi, ele geçirilen tarihi eserler ise Çorum Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Yapılan açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi: ''İlimizin M.Ö. 6 bin yılından günümüze kadar değişik medeniyetlere kesintisiz olarak yapmış olduğu ev sahipliği, doğal neticesi olarak kültür ve tabiat varlıkları açısından büyük bir zenginliğe sahip olması sebebiyle kaçakçıların her dönem hedefi olmuştur. Ortak hazinemiz olan kültür ve tabiat varlıklarımızı talan eden suç grupları ile mücadelemiz geçmişte olduğu gibi kararlılıkla devam edecektir.' CİHAN

Yorumlar