40 liralık kolye, 50 liralık tek taşa büyük rağbet

Yeni yıla yeni koleksiyon ile girmek isteyen mücevher firmalarının bir araya geldiği Outlet Mücevher Fırsat Günleri’nde, birbirinden farklı ürünler ve yüzde 70’e varan indirimler bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
40 liralık kolye, 50 liralık tek taşa büyük rağbet

Yeni yıla yeni koleksiyon ile girmek isteyen mücevher firmalarının bir araya geldiği Outlet Mücevher Fırsat Günleri’nde, birbirinden farklı ürünler ve yüzde 70’e varan indirimler bulunuyor. Fuarda 40 TL’den başlayan kolyeler, 50 TL’den başlayan tek taş pırlanta yüzükler ve altın bebek emziği ilgi gören ürünlerden.

25-29 Aralık tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Fuar Merkezi Rumeli Salonu’nda yapılan fuarın bu yıl 2.’si düzenleniyor. Sereks Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda ayrıca kırılmış, yıpranmış, bakım gerektiren takıların da ücretsiz bakım ve onarımı yapılıyor. Kuyumculuk Sadekâr Ustası Emre Molla, fuarda tamir ve bakım yaptıklarını söyledi. Herhangi bir ürünün fuarda satın alınmasına gerek kalmadan dışarıdan gelen müşterilerin de takılarını tamir ettiklerini kaydetti. Molla, "Burada kendi takılarını, yüzüklerini, kolyelerini bakım yapıyoruz, parlatıyoruz ve tekrar eski görünümüne geri getirebiliyoruz." diye konuştu.

Fuarda dikkat çeken ürünlerden biri 39,99 TL’ye satılan pırlanta kolyeler. Figaro Silver İş Geliştirme ve Proje Yöneticisi İzzet Tomzis, üretimini yaptıkları ürünlerin fuarda satılan en uygun kolyelerden olduğunu kaydetti. Ürünlerin tanıtım amaçlı, gümüş üzerine altın kaplama olarak yapıldığı bilgisini veren Tomzis, "Üzerinde 0,01 karatlık bir pırlantası vardır. Firmamızın promosyon olarak yaptığı, yıl başına özel bir kampanyadır. Normal fiyatları ise 120 TL’den başlayıp 160 TL’ye kadar değişir. Özellikle yılbaşında pırlanta hediye etmek isteyenler için bu ürünü yaptık. Reklam çalışmalarına ayıracağımız bütçeyi bu yıl bu ürünlere ayırdık." şeklinde konuştu.

Dikkat çeken ürünlerden biri olan altın emzikten de henüz ilk günden 4 adet satılmış durumda. Altay Diamond sahibi Burak Altay, emziklerin üretimini yaklaşık olarak 2 yıldır yaptıklarını söyledi. İlginin çok fazla olduğunu belirten Burak Altay, "Üzerine isim, resimler yapıldığı için ilgi oldukça fazla. Şu anda satışlarımız oldukça iyi. İnşallah daha da iyi olacak. Fuar dün açılmasına rağmen 4 adet sattık. Fiyat aralığı ise 1.000-1.100 TL arasında. Ama fuara özel gramajına göre 600-700 TL arasında alıcılarını bekliyoruz." diye konuştu. Altay, çocuklar için piyasada ürün az olduğu için firma olarak böyle bir ürün üretmeye karar verdiklerini kaydetti.

Fuarın en pahalı ürünlerinden olan ve üzerinde 150 karat civarında yakut, 40 karat civarında elmas bulunan kolyenin fiyatı ise 500 bin TL’den 300 bin TL’ye inmiş durumda. Ser Diamond firma yetkilisi Yakup Akdoğan, kolyenin 18 ayar altın üzerine işlenmiş el yapımı bir ürün olduğunu söyledi.
CİHAN

Yorumlar