4 liralık akbil geçişi yaptıran güvenlikçiye beraat

Esenler Otogarı'ndaki metro istasyonu bölgesinde görev yapan özel güvenlik görevlisi Sinan Yalçın, vatandaşları kendi akbili ile turnikeden geçirerek İstanbul Ulaşım A.

Google Haberlere Abone ol
4 liralık akbil geçişi yaptıran güvenlikçiye beraat

Esenler Otogarı'ndaki metro istasyonu bölgesinde görev yapan özel güvenlik görevlisi Sinan Yalçın, vatandaşları kendi akbili ile turnikeden geçirerek İstanbul Ulaşım A.Ş.’yi 4 lira 90 kuruş zarara uğrattığı gerekçesiyle yargılandığı davadan beraat etti. Güvenlik görevlisi Yalçın, 'Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma' suçundan 7 yıla kadar hapis ve üç bin güne kadar adli para cezası istemiyle yargılanıyordu.

İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Sinan Yalçın katılmadı. Sanık Yalçın ile şikayetçi İstanbul Ulaşım Hizmetleri A.Ş.'nin avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada davacı avukatlarından Ahmet Yasin Sinop beyanda bulunmak için söz istedi.

Suçun nitelikli olması nedeniyle davanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesi yolundaki geçen celse yaptıkları taleplerini tekrar ettiklerini belirten Sinop, "Bize göre sanığın suçu sabittir. Sanığın kastı para kazanmaktır, ticari amaç vardır. Bu nedenle suç kastı oluşmuştur. Kamu zarar görmüştür, cezalandırılmasını talep ederiz." şeklinde konuştu.

Sanık Yalçının avukatı Sami Demir ise müvekkilinin, yardım amacıyla hareket ettiğini, belediye otobüs şoförlerinin de yıllarca bu şekilde kendi akbillerini kullandırdığını söyledi. Avukat Demir, bu nedenle beraat kararı verilmesini talep etti.

Duruşma savcısı Hüseyin Polatcan mütaalasında, her ne kadar sanık hakkında hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma suçundan dava açılmışsa da, sanığın başka bir şirkette çalışması ve şikayetçi Ulaşım A.Ş. ile sanık arasında herhangi bir hizmet sözleşmesi bulunmadığını ifade etti. Savcı Polatcan, bu nedenle hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma suçunun oluşmadığı gerekçesiyle sanığın beraatine karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Dosyanın incelendiğini ve araştırılması gereken başka bir şey kalmadığını belirterek kararını açıklayan Mahkeme Hakimi Mustafa Yener Ulak, İddia edilen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verdi. CİHAN

Yorumlar