4 kişinin öldüğü silahlı saldırıda 3'ü korucu olmak üzere 5 kişi gözaltında

Mardin’in Ömerli İlçesi'ne bağlanan Kayadere Köyü'nde dün gece 2 aile arasında çıkan ve 4 kişinin öldüğü 27 kişinin yaralandığı olayda jandarma korucu başı ile birlikte 3 korucu olmak üzere 5 kişiyi gözaltına aldı. Aralarında...

Google Haberlere Abone ol
4 kişinin öldüğü silahlı saldırıda 3'ü korucu olmak üzere 5 kişi gözaltında

Mardin’in Ömerli İlçesi'ne bağlanan Kayadere Köyü'nde dün gece 2 aile arasında çıkan ve 4 kişinin öldüğü 27 kişinin yaralandığı olayda jandarma korucu başı ile birlikte 3 korucu olmak üzere 5 kişiyi gözaltına aldı.

Aralarında husumet bulunan ailelerin barışmak için biraya geldiği sırada yeniden başlayan kavgada köy muhtarı, aynı zamanda korucubaşı olan Medeni Güven ve yakınlarıyla husumetli olan Demirkıran ile Budak aileleri arasında yaşandı.

İddiaya göre husumetli ailelerin gençleri köyde tartıştı. Tartışma kadınlarında karıştığı kavgaya dönüştü. Kavgada korucu başı olan Medeni Güven'in yakınlarının açtığı ateşte Celil Demirkıran ile yeğenleri İzzettin Budak, Ahmet Budak ve Figen Budak olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşanan arbedede, Nezir Budak, Lokman Budak, Gökhan Akyol, Cihan Akyol, Mehmet Nuri Pektaş, İsa Aykal, Ümran Pektaş, Şeyhmus Pektaş, Sabri Akgül, Mehmet Hafif Yüksel, Cezayir Budak, Fikri Azboy, Aydın Akgül, Gülperi Aykal, Songül Akgül, Medeni Güven, Şeyhmus Güven, Ali Güven, Edip Güven, Kenan Akgül, Münir Akgül, Lokman Akgül, Nusret Akgül, Mahsun Akgül, Yalçın Akgül, Aziz Akgül, Sinan Akgül olmak üzere 27 köylü yarandı. Yaralanan köylüler Mardin , Savur ve Kızıltepe ilçelerindeki hastanelerde tedavi altına alındı. Kavganın yaşandığı köyde de askerler yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Olayda ölen köylülerin cenazeleri bugün Mardin devlet Hastanesi morgundan alınarak köy mezarlığında toprağa verilecek.

CİHAN

Yorumlar