4 Gün'ü Kalmıştı

Şehit jandarma çavuş memleketine uğurlandı

Google Haberlere Abone ol
4 Gün'ü Kalmıştı

TOKAT'ın Reşadiye İlçesinde jandarma astsubay C.S.'nin temizlemek istediği tabancasının ateş alması sonucu, terhisine 3 gün kala şehit olan jandarma çavuş 27 yaşındaki Emrah Erdem'in cenazesi törenle memleketi Kırklareli'ye gönderildi. Şehit çavuşun sosyal paylaşım sitesinde nöbet kulübesinde çektirdiği bir fotoğrafı paylaşarak, "Daha 4 gün tutarım başka da yok" diye yazdığı görüldü.

Olay dün saat 20.00 sıralarında Reşadiye İlçe Jandarma Komutanlığı'nda meydana geldi. İddiaya göre jandarma astsubay C.S. boş olduğunu düşündüğü tabancasını temizlemeye başladı. Ancak bu sırada tabanca ateş alınca, çıkan kurşun yanında bulunan ve kısa dönem askerlik görevini yapan Emrah Erdem'in göğsüne isabet etti. Ağır yaralanan Emrah Erdem kaldırıldığı Reşadiye Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. 8 Eylül 2013'te Reşadiye ilçesinde usta birliği görevine başlayan ve kısa dönem olarak askerliğini yapan Erdem'in 3 gün sonra terhis olacağı öğrenildi. Erdem'in cesedi otopsi için Tokat Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bu arada olaydan sonra gözaltına alınan astsubay C.S. sorgu için Sivas Askeri Savcılığı'na gönderildi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Gece saatlerinde Tokat Devlet Hastanesi morguna getirilen cenazenin sabah otopsi işlemi gerçekleştirildi. Cenaze daha sonra Tokat Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak İl Jandarma Komutanlığına götürüldü. Burada şehit Erdem için cenaze töreni düzenlendi. Törene Tokat Vali Vekili Suphi Küsbeci, İl Jandarma Komutanı vekili Yarbay Tansel Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, şehidin yakınları ile asker ve çok sayıda polis katıldı. Törende ilk olarak şehit jandarma çavuş Emrah Erdem için saygı duruşunda bulunuldu. Özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından dua edildi. Cenaze daha sonra askerlerin omuzunda cenaze aracına taşınarak memleketine uğurlandı. Cenaze Kırklareli'nin Vize İlçesi'nde toprağa verilecek.

"4 GÜN TUTARIM BAŞKA DA YOK"

Sınıf öğretmenliği yapan şehit Emrah Erdem'in yine kendisi gibi öğretmen olan Merve Erdem ile evli olduğu öğrenildi. Sosyal paylaşım sitesinden bir çok fotoğraf paylaşan şehit Erdem'in 28 Ocak'ta nöbet kulübesi önünde çektiği ve siteden paylaştığı fotoğrafın altına, "Daha 4 gün tutarım başka da yok" ifadelerini yazdığı görüldü.

Yorumlar