388 Bin Litre Kaçak Mazot Ele Geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekiplerinin, Bursa Yalova karayolunda bir akaryakıt istasyonunda otomasyon sisteminin devre dışı bırakılarak 388 bin litre motorininin kayıt dışı satıldığını ortaya çıkardığını b.

Google Haberlere Abone ol
388 Bin Litre Kaçak Mazot Ele Geçirildi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekiplerinin, Bursa Yalova karayolunda bir akaryakıt istasyonunda otomasyon sisteminin devre dışı bırakılarak 388 bin litre motorininin kayıt dışı satıldığını ortaya çıkardığını bildirdi.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre; istasyonda gerçekleştirilen denetim sırasında çalışanların şüpheli davranışlarından şüphelenen Gümrük Muhafaza ekipleri pompalar ve otomasyon sistemini üzerinde yaptıkları inceleme sonucunda otomasyon sistemini devre dışı bırakarak kaçak akaryakıt satışı yapıldığını tespit etti.
Defterler ve muhasebe kayıtlarında yapılan detaylı inceleme sonucunda piyasa değeri yaklaşık olarak 1 milyon 575 bin TL olan 388 bin litre motorinin kaçak olarak satıldığı tespit edilerek istasyon akaryakıt satışına kapatıldı.

CİHAN

Yorumlar