335 medya mensubu daha Sarı Basın Kartı sahibi oldu

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın-Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan Basın Kartı Komisyonu Toplantısı’nda, ilk defa basın kartı başvurusunda bulunan 348 basın mensubundan 335’inin talebi kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
335 medya mensubu daha Sarı Basın Kartı sahibi oldu

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Basın-Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan Basın Kartı Komisyonu Toplantısı’nda, ilk defa basın kartı başvurusunda bulunan 348 basın mensubundan 335’inin talebi kabul edildi. Yine sürekli basın kartı talebinde bulunan 119 basın mensubundan 107’sinin talebi olumlu değerlendirilerek, sarı basın kartının sahibi oldu.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Murat Karakaya başkanlığında toplanan Basın Kartı Komisyonu, ilk defa sarı basın kartı sahibi olacak ve sürekli basın kartı hakkı kazanan medya mensuplarını belirledi. Komisyon toplantısına; basın şeref kartı sahiplerini temsilen Mustafa Özkan, sürekli basın kartı sahiplerini temsilen TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ni temsilen Genel Başkan Turgay Olcayto ve Genel Sekreter Sibel Güneş ile komisyon üyeleri katıldı. Toplantı başlangıcında, Basın Kartı Komisyonu’nun elektronik ortamda yapılmasına dair bilgilendirme ve tanıtım yapılmasının ardından başvurular incelendi.

Komisyon çalışmalarında; ilk defa basın kartı başvurusunda bulunan 348 basın mensubundan 335’inin talebi kabul edildi. 10 basın mensubunun dosyası iade edilirken, 3 basın mensubunun talebi ise reddedildi. Sürekli basın kartı talebinde bulunan 119 basın mensubundan 107’sinin talebi olumlu değerlendirilirken, 11 basın mensubunun dosyası iade edildi. Bir basın mensubunun talebi ise kabul görmedi.
CİHAN

Yorumlar