3 kız öğrenci hafız oldu

Şırnak İl Müftülüğü’ne bağlı Yatılı Mehmet Emin Acar Kız Kur'an Kursu'ndan mezun olan 3 kız öğrenci için diploma ve taç merasimi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
3 kız öğrenci hafız oldu

Şırnak İl Müftülüğü’ne bağlı Yatılı Mehmet Emin Acar Kız Kur'an Kursu'ndan mezun olan 3 kız öğrenci için diploma ve taç merasimi düzenlendi.

Şırnak il merkezinde uzun bir zamandır Kur’an-ın tamamını ezberlemeye çalışan Şırnak Müftülüğü’ne bağlı Mehmet Emin Acar Kız Kur'an Kursu öğrencilerinden Semra ve Hatice Dündar kardeşler ile Halime Koluman hafız oldu. 3 kız hafız için Şırnak Müftülüğü tarafından diploma ve merasim töreni düzenlendi. Hafızların aileleri, yakınları ve Şırnak halkının heyecanla takip ettiği merasim törenine Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, Şırnak İl Müftü Yardımcısı Hasan Yardak, Kuran Kursu öğreticileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, hafızların Kur'an-ı Kerim'i ellerinde değil kalplerinde taşıdıklarını söyledi.

İki kızının birlikte hafızlık tacının giymesinin sevincini yaşanan Semra ve Hatice Dündar’ın annesi Ayşe Dündar duygu ve düşüncelerini “Benim 11 tane çocuğum var. 5 tane erkek 6 tane kız. Elhamdülillah hepsi de Kur'an-ı okumuşlar, biliyorlar. Ama şimdi iki tane kızım birlikte hafız oldu. Bir sene İstanbul'a Kuranı güzel bir şekilde tecvitli olarak öğrensinler diye göndermiştim. Şimdi 4 senedir burada hafızlığa hazırlanıyorlardı. Allah şimdi nasip etti. Allah bu güzelliği tüm İslam aleminde yaysın.” sözleriyle ifade etti.

Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, Müftü Yardımcısı Hasan Yardak, Kur'an kurslarına yardım eden Acar ve Geliş ailesinin temsilcileri, hafızların anne-babaları hediye ve ödülleri beraber taktı. CİHAN

Yorumlar