2B arazisinin tapusunu alamayanın tarlasına su yok

Devletten aldıkları 2B arazilerinin tapusunu alamayan çiftçilerin tarlası susuz kalacak. Bafra Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Kemal Nayır, "Devlete olan 2B borçlarını erteleyen veya yeniden yapılandıranlar, tapularını alamadıkları...

Google Haberlere Abone ol
2B arazisinin tapusunu alamayanın tarlasına su yok

Devletten aldıkları 2B arazilerinin tapusunu alamayan çiftçilerin tarlası susuz kalacak. Bafra Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Kemal Nayır, "Devlete olan 2B borçlarını erteleyen veya yeniden yapılandıranlar, tapularını alamadıkları için birliğe üye olamıyorlar." diyerek, hizmet verebilmek için herkesin birliğe üye olması gerektiğine dikkat çekti.

Bafra Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği üyeleri, bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Bafra Sulama Birliği Toplantı ve Seminer Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Kemal Nayır, önlerindeki en önemli sorunun 2B problemi olduğunu söyledi. Nayır, "2B’lerin satışı yapıldı. Tapusunu alanlar gelip birliğe üye oluyorlar. Ama 2B borçlarını erteleyen veya yeniden yapılandıranlar tapularını alamadıkları için üye olamıyorlar. Ama bu insanlar mecburen sulama yapacaklar. Birlik tüzüğümüzde belirtilen maddeye göre kimsenin su hakkını engelleyemezsiniz." dedi.

Hava ve iklim şartlarının bu şekilde devam etmesi halinde, 2015 yılında mutlaka tarımda bir kısıtlamaya gidileceğinin altını çizen Nayır, "Burada amacımız hizmettir. Hizmet verebilmek için de herkesin bu birliğe üye olup, sahip çıkması bir vatandaşlık görevidir. Bafra Ovası Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği, 2014 sulama sezonunda 8 bin hektar tarım arazisine su verecek." diye konuştu.

Toplantıya; Bafra Altınkaya Sulama Birliği Başkanı Ali Kademer, Bafra Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Kızılırmak Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Kemal Nair, Samsun DSİ 7. Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürü Ziya Çebi, DSİ Bafra Proje Müdürü Erdoğan Çelebi, DSİ Bafra İşletme Bakım Mühendisi Önder Çırak ve meclis üyeleri katıldı.

CİHAN

Yorumlar