29 Temmuz'dan itibaren Kuveyt'ten Antalya'ya direkt uçuşlar başlayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye'nin en büyük yatak kapasitesine sahip Manavgat destinasyonu, Rus, Avrupa ve İskandinav ülke turistlerinden sonra 29 Temmuz'dan sonra Arap turistleri ağırlayacak. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO)..

Google Haberlere Abone ol
29 Temmuz'dan itibaren Kuveyt'ten Antalya'ya direkt uçuşlar başlayacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre Türkiye'nin en büyük yatak kapasitesine sahip Manavgat destinasyonu, Rus, Avrupa ve İskandinav ülke turistlerinden sonra 29 Temmuz'dan sonra Arap turistleri ağırlayacak.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) Kuveytli tur acentelerini Manavgat'ta misafir etti. MATSO, Kuveytli tur acentelerini dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nde ağırladı. MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat Şelalesi'nde yaptığı açıklamada, 29 Temmuz'dan itibaren Körfez ülkelerinden Antalya'ya direkt uçak seferlerinin başlayacağını söyledi. Boztaş, uçuşların bölge turizmini canlandıracağını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Air Arabia'nın desteği, Mardan Palace ile Eftalia Aqua Otel'in sponsorluğu ile Kuveytli 10 kişiden oluşan heyete yönelik Antalya'da tanıtım turu düzenlendiğini belirten Boztaş, turun Manavgat bölümünün ise MATSO ile BAKA işbirliği ile gerçekleştiğini ifade etti. MATSO-BAKA işbirliği ile Kuveyt'ten yüksek cirolara sahip 9 seyahat acentesi yetkilisi ile bir basın mensubunun Manavgat'a geldiğini belirten Boztaş, acente yetkililerine Side Antik Kent'i gezdirdiklerini ve bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri yerinde görmelerini sağladıklarını ifade etti. Boztaş, heyete ilçenin tanıtıldığı kitap, broşür ve Manavgat ürünlerinin yer aldığı hediyeler verdi. 29 Temmuz sonrasında Körfez ülkelerinden Manavgat'a gelecek olan turistlerin turizme katkı sağlayacağını belirten Boztaş, daha öncede Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) tur acentelerini Manavgat Şelalesi'nde ağırladıklarını ifade etti.

Başkan Boztaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "MATSO ve BAKA işbirliği ile ilçemizde daha önce Birleşik Arap Emirlikleri’nden gazeteci ve tur operatörlerinden oluşan bir heyeti ağırlamıştık. Bugün de Kuveytli heyeti ağırladık. Direkt uçuşların başlaması ile Körfez ülkelerinden nitelikli ve zengin turistler bölgemize gelecek. Arap turistlerin özellikle villa ve villa konsepti bulunan oteller ve alternatif turizm alanlarına ilgi gösteriyor. Manavgat turizm çeşitliği açısında çok farklı kesimlere hitap ediyor. Bölgemiz kültürel ve tarihi alanların yanı sıra ırmak, şelale, baraj gölgeleri, alternatif turizm alanları ile Körfez ülkeleri turistleri içinde çok uygun bir bölge yer." CİHAN

Yorumlar