"28 Şubat dilinin günümüzde tekrarlanması üzüntü verici"

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, 17 yıl sonra 28 Şubat dilinin Hizmet Hareketi'ne uyarlanmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
"28 Şubat dilinin günümüzde tekrarlanması üzüntü verici"

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir Belediye başkanı adayı Mücahit Gündoğdu, 17 yıl sonra 28 Şubat dilinin Hizmet Hareketi'ne uyarlanmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Mücahit Gündoğdu, 28 Şubat savcıları tarafından merhum Necmettin Erbakan ve Milli Görüş camiasına yönelik söylenen 'ur' kelimesinin bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cemaate yönelik söylemesinin ibret verici bir durum olduğunu kaydetti. Türkiye'nin 17 yıl sonra 28 Şubat'tan daha ağır şartları yaşar hale geldiğini belirten Gündoğdu, dün Batı Çalışma Grubu'nun Hizmet Hareketi'ne yönelik söylemlerin muhafazakar demokrat olarak bilinen AK Parti hükümeti tarafından yapılmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti.

Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimleri kapsamında İbradı ilçesi, Ormana beldesi ile Gündoğmuş'un belde ve Çündere köyünde seçim çalışması yaptı. Gündoğdu, köylülere yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bugün itibariyle 28 Şubat döneminin daha ağır şartlarını yaşadığını savundu. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası iktidarın yürütme eliyle bağımsız yargıyı etkisiz hale getirdiğini belirten Gündoğdu, bir avukat olarak ülkede 2,5 aydır yaşanan bütün antidemokratik uygulamaları hayretle izlediğini kaydetti. Gündoğdu, "Başbakan Erdoğan, itici ve kışkırtıcı söylemleriyle ülkeyi geriyor. Hizmet Hareketi'ni ötekileştirerek itibarsızlaştırma çalışıyor. Sayın Başbakan'ın ötekileştirmedeki söylem dili 28 Şubat aktörleriyle aynı. Kurgu aynı aktörler farklı. 28 savcısı 'habis ur' kelimesini Refah Partisi'ni kapatmak için Necmettin Erbakan ve Milli Görüşçülere diyordu. Bugün ise Erdoğan Hizmet Hareketi'ne ve muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye diyor. 17 yılda sadece aktörler değişti. Söylem dili aynı. AKP'nin savrulduğu siyasi hali görüyor musunuz?" diye konuştu.

AK Parti hükümetinin son dönem uygulamalarıyla Demokrat Parti'nin(DP) 1954 seçim sonrası uygulamalarında 'tarihin tekerrür' ettiğini belirten Gündoğdu, 58 yıl önce Bediüzzaman Said Nursi ve talebelerine yönelik DP hükümetinin fişlemelerini bugün mevcut hükümetin Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yapmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti. Gündoğdu, "DP ile AKP hükümetini tek ayıran fark DP'nin AKP gibi rüşvet ve yolsuzluğa bulaşmaması. DP'nin Bakanı Tevfik İleri, Yassıada duruşmalarında kızı Cahide İleri'ye 10 yıllık iktidarları süresince bir manto bile alamadığını söylüyor. Hayatta olan kızı da bunu da doğruladı. AKP hükümeti bakanlarının çocuklarının evinde ayakkabı kutularında milyon dolarlar çıkıyor. İşte milletin ve tüyü bitmemiş yetimin kanını emen sülükler bunlar. " dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Fethullah Gülen Hocaefendi'ye karşı söylediği ağır ve hakaret içeren sözlerinin milleti derinden yaraladığını anlatan Gündoğdu, sol görüşlü ve bir DSP'li olarak hicap duyduğunu ve merhum onursal başkanları Bülent Ecevit'in 28 Şubat süresince masum insanlara saldırı yapıldığında da sahip çıktığını ve bugün de haksızlığa karşı Karaoğlan ruhlu liderlere ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar