28 Şubat davasında mahkeme irtica konulu brifingin akıbetini sordu

28 Şubat davasında mahkeme heyeti; Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği’nden 54.

Google Haberlere Abone ol
28 Şubat davasında mahkeme irtica konulu brifingin akıbetini sordu

28 Şubat davasında mahkeme heyeti; Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliği’nden 54. hükümetin üyelerinin güncel adres bilgilerini istedi. Mahkeme ayrıca, Milli Güvenlik Kurulu ve Genelkurmay Başkanlığı’na Fevzi Türkeri tarafından yapılan ‘irtica konulu’ brifingin akıbetini de sordu.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediliyor. Mahkeme heyeti 28 Şubat Başbakanlık Hukuk Hizmetleri Başkanlığı’ndan, 13 Mart 1997 tarihli Bakanlar Kurulu kararları ile 14 Mart 1997 tarihinde yayımlanan Başbakanlık genelgesinin suretlerinin istenmesine ve TBMM Genel Sekreterliği’ne müzekkere yazılarak 54. hükümetin üyelerinin güncel adres bilgilerinin gönderilmesini kararlaştırdı.

TBMM Kanunlar ve Kararlar Başkanlığı’na müzekkere yazılarak 54. Hükümeti oluşturan Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi milletvekillerinden istifa edenlerin güncel adres bilgilerinin gönderilmesini de isteyen mahkeme; sanıklardan Erdoğan Öznal hakkında verilen yokluğunda tutuklama kararının, "dosyanın geldiği aşama, diğer tutuklu sanıklarla ilgili verilen kararlar ve sanık avukatının talebini" dikkate alarak kaldırılmasını kararlaştırdı.

Genelkurmay Başkanlığı’na müşteki Tamer Tatar tarafından savcılığa verilen CD'ler ile ilgili soruşturmanın akıbetinin sorulması kararlaştıran mahkeme Genelkurmay Başkanlığı ve MGK Genel Sekreterliği'ne ayrı ayrı müzekkere yazılarak, "başka yer ve tarihlerde başka kişi ve kurumlara yapılan sunumların metinleri bulunduğu halde, 28 Şubat 1997 tarihli MGK toplantısında sanıklardan Fevzi Türkeri tarafından yapıldığı belirtilen irtica ile ilgili sunumunun metninin neden bulunmadığının araştırılarak, bu metnin arşivlere alınıp alınmadığı, alınmış ve imha edilmiş ise imha tutanaklarının bulunup bulunmadığına" dair bilgi istedi.

CİHAN

Yorumlar