250 bin şehit için 250 bin fidan

Çanakkale destanında kahramanca savaşarak şehit olan 250 bin kişi, Beykoz Riva'da dikilecek 250 bin fidanla yaşatılacak.

Google Haberlere Abone ol
250 bin şehit için 250 bin fidan

Türkiye’nin dört bir beraberinde düzenlenen Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı etkinlikleri kapsamında, Beykoz Belediyesi 250 bin şehidi sembol eden 250 bin fidan dikerek, hem çevreye hem de geleceğe yönelik mühim bir emek gerçekleştiriyor.

Çanakkale’de yaşanan destansı savaşın ve mücadelenin, gerçekte bir milletin vatanını nasıl cansiperane savunduğunu gösterdiğini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek şunları söyledi:

“Beykoz Riva’da Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı anısına anı ormanı oluşturacağız. İsimli adsız 250 bin şehidimizin aziz hatırasını bu biçimde yaşatmayı hedefliyoruz. Her karışına binlerce merminin düştüğü topraklarda yaşanan savaşın dünyada diğer bir örneği yoktur. Çanakkale’de yaşanan zafer, yalnızca Türkiye için değil dünya tarihinde fazla fazla mühim bir zaferdir. Bunun için her sene genç-yaşlı binlerce vatandaşımızın katılımıyla, Çanakkale ruhunu yaşatmak ve istikbal nesillerimize aktarma amacıyla ziyaret programları düzenlemeye devam edeceğiz.”

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar