250 bin öğretmen özel sektörde iş arıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak atamayı bekleyen öğretmenler, bir yandan da geçimlerini temin etmek için özel sektörde iş arıyor.

Google Haberlere Abone ol
250 bin öğretmen özel sektörde iş arıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak atamayı bekleyen öğretmenler, bir yandan da geçimlerini temin etmek için özel sektörde iş arıyor. Bakanlık en son şubat ayında 10 bin öğretmen atadı, bu yıl içinde 40 bin kişinin daha atanması bekleniyor. Ancak yalnızca Secretcv.com’da iş arayan öğretmen adayı sayısı 250 bin 725. İş arayan öğretmenler arasında birinci sırada yüzde 16 ile İngilizce öğretmenleri bulunuyor.

    Secretcv.com, öğretmenlerin iş arama eğilimlerine yönelik yeni bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçlarına göre öğretmenler bir yandan atama beklerken, diğer yandan da özel sektörde iş arıyor.

    Bazı öğretmenler ise kariyerini tamamen bu yönde şekillendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Şubat ayındaki 10 bin öğretmeni kapsayan atamalarının ardından, bu yıl içinde 40 bin kişinin daha atamasının gerçekleştirilmesi bekleniyor. Durumu değerlendiren Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, “Türkiye’de öğretmen atamaları sürekli gündemde olan bir konu. Öğretmenlerin bir kısmı sadece branşıyla ilgili iş bulmak isterken, bir kısmı da branşı olmayan işleri tercih ediyor. Yalnızca Secretcv.com’da iş arayan 250 bin 725 öğretmen adayımız var.” dedi.

    Secretcv.com üzerinden iş arayan öğretmenler arasında birinci sırada yüzde 16 ile İngilizce öğretmenleri bulunuyor. Onu yüzde 7 ile sosyal bilgiler ve yüzde 5 ile fen bilgisi öğretmenliği takip ediyor. Listede öğretmen atamalarında en büyük rekabetin yaşandığı branşlar ilk sıralarda yer alıyor. Dil ve bilgisayar branşlarında da birçok öğretmen iş arıyor. En az iş arananlar listesinde meslek liselerine yönelik branşlar dikkat çekiyor.

    İnsan kaynakları sektöründe 2000 yılından beri faaliyet gösteren Secretcv.com eleman arayan firmalarla iş arayan adayları online ortamda bir araya getiren İK portalı olarak görev yapıyor. CİHAN

Yorumlar