23 Nisan sevinç ve coşkuyla kutlandı

Silifke’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
23 Nisan sevinç ve coşkuyla kutlandı

Silifke’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyet Tören Alanı'nda düzenlenen tören, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anıta çelenk sunumu, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Silifke Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, 23 Nisan'ın Büyük Önder Atatürk'ün önderliğinde milli egemenliğin hakim kılındığı gün olduğunu söyledi. Çiftçi, şunları dile getirdi: ''Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramının 94. yıl kutlamalarında temel ilke; bayramın anlam ve önemine uygun olarak coşku ile kutlanmasını sağlamak ve böylece Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve ilkelerine bağlılığı geliştirmek ve ulusal birliği pekiştirme, birlik ve beraberlik, kardeşlik anlayışını esas alarak Türkiye’nin demokratik, laik ve çağdaş niteliğinin güçlenmesini sağlamaktır. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar saygılar sunarım.''

Konuşmanın ardından yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudu. Gazi Paşa İlköğretim Okulu’nun, Çocuk evi, kreş ve spor kulüplerinin gösterilerini sundu. Törene, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Sayılan, Emniyet Müdürü Yüksel Biçer, İdare amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, il genel meclis üyeleri ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Tören Göksu Anadolu Lisesi'nin halk oyunları gösterisiyle son buldu.
CİHAN

Yorumlar