2013 yılı Medya Etik Ödülleri sahiplerini buluyor

Medya Etik Konseyi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen medya etik ödülleri sahiplerini buluyor.

Google Haberlere Abone ol
2013 yılı Medya Etik Ödülleri sahiplerini buluyor

Medya Etik Konseyi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen medya etik ödülleri sahiplerini buluyor. 2013 yılı Medya Etik Ödülleri 6 kategori ve 29 dalda (alt başlıkta) toplam 51 gazeteci ödül alacak. Ödül töreni 24 Nisan’da Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Medyada ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleği icra eden gazetecileri teşvik için düzenlenen 2013 yılı Medya Etik Ödülleri, Medya Etik Konseyi Ödül Kurulu tarafından belirlendi.

Mehmet Atalay, Hakan Sarıhan, Mehmet Şeyho, Zeki Gümüş, Hüseyin Gökçe, Nevzat Bayhan, Nejat Sezik, Nuh Gönültaş, Ünal Tanık, Fatih Karaca, Servet Engin Mahmut Nedim Hazar ve Hakan İnce’den oluşan Ödül Kurulu, kurumsal ve şahsi başvuruların yanı sıra MEK Yüksek Kurulu ve MEK Ödül Kurulu üyelerinin tekliflerinin değerlendirildiği toplantılar sonucu, ödül kazanan gazetecileri belirledi.

Bu yıl dördüncüsü yapılan ve geleneksel hale getirilen Medya Etik Ödülleri 2013 yılı içinde Yazılı Basın (Gazete-Dergi), Televizyon, Radyo, Haber Ajansçılığı, Yerel Medya ve İnternet haber sitelerinde yer alan yayınlara verildi

2007 yılında kurulan Medya Etik Konseyi, medyada özdenetim faaliyeti yapmak üzere çalışmalar yürütüyor. Bu kapsamda; medyada ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleği icra eden gazetecileri teşvik amacıyla ‘Medya Etik Ödülleri’ 2010, 2011 ve 2012 yılında verildi. Medya Etik Ödülleri, yazılı ve görsel medya ile internet haberciliğinde, basın meslek ve etik ilkelerine uygun yayın yapan medya mensuplarına verilen bir ödül. Bir defa medya etik ödülü alan gazeteciye aynı kategoride tekrar ödül verilmiyor.
CİHAN

Yorumlar