200 kişi ishal şikayetiyle hastanelere başvurdu

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Tatarlı beldesinde, 200 kişi kusma ve ishal şikayeti nedeniyle hastanelere başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
200 kişi ishal şikayetiyle hastanelere başvurdu

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Tatarlı beldesinde, 200 kişi kusma ve ishal şikayeti nedeniyle hastanelere başvurdu. Bir haftadan bu yana devam eden salgın nedeniyle özellikle çocukların hastanelerde tedavi altına alındığı, salgının nedeninin araştırıldığı belirtildi.

Beldede yaşayan Nuri Çelik, kanalizasyonun içme suyuna karıştığını ve eski kullanılmayan bir su kuyusundan depoya su verilmesinden kaynaklandığını söyledi. Beldede ishal ve kusma rahatsızlıkları nedeniyle hastanelere başvurduklarını ifade eden Çelik, “Özellikle çocuklar ciddi etkilendi. Büyüklerden de rahatsız olanlar var. Şu ana kadar bizlere sağlıklı bir açıklama yapılmadı. Herkes endişeli bir durumdadır. Şebeke sularını kesinlikle kullanmıyoruz, içme ve yemeklerde hazır su kullanıyoruz.” dedi.

Gamze Eroğulları da yemeklerde içme suyunu kullanmadığını, hazır su kullanmaya devam ettiğini, bu konuda sağlıklı bir açıklama yapılmadığını söyledi. Eroğulları, insanların mide bulantısı ve ishal rahatsızlığı nedeniyle hastanelere başvurduğunu kaydetti.

Tatarlı Beldesi Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Okan, hastaların mide bulantısı ve ishal rahatsızlığı şikayetleri nedeniyle başvurduklarını belirterek, ilk tedavilerinin ardından Dinar Devlet Hastanesine sevk ettiklerini söyledi. Okan, bir hafta öncesinde yoğun olan şikayetlerin şu günlerde iyice azaldığını, şebeke suyunun analiz için Afyonkarahisar'a gönderildiğini anlattı. CİHAN

Yorumlar