2. Ordu Komutanlığı’nda sancak devir teslim töreni

2. Ordu Komutanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Alay Komutanlığı’nın sancak devir teslim töreni gerçekleşti. Fevzi Çakmak Kışlası'ndaki törene; 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Malatya Valisi Vasip Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı...

Google Haberlere Abone ol
2. Ordu Komutanlığı’nda sancak devir teslim töreni

2. Ordu Komutanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Alay Komutanlığı’nın sancak devir teslim töreni gerçekleşti.

Fevzi Çakmak Kışlası'ndaki törene; 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Malatya Valisi Vasip Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Baro Başkanı Avukat Eyüp Kutlubay, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Duran Şahin, birlik komutanları, eş ve çocukları ile vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak Muhabere Üsteğmen Güven Eraslan tarafından alayın tarihçesi ile görevi devir eden ve devir alan komutanların özgeçmişleri okundu. 1948 yılında 2’nci Ordu Muhabere Tabur Komutanlığı olarak Konya’da kurulan ve 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtına fiilen katılan komutanlığın 2003 yılında 2’nci Ordu Muhabere Alay Komutanlığı olarak teşkil edildiği belirtildi.

İki yıldır Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler Alay Komutanlığı görevini yürüten Muhabere Albay Mehmet Duruk’un Genelkurmay Muhabere Elektronik Bilgi Sistemler ve Siber Savunma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine atandığı bildirildi. Duruk’un yerine Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevini yürüten Muhabere Kurmay Albay Mehmet Ergün’ün ise atandığı bildirildi.

Komutanlarca sancak devir teslimi ve tutanağın imzalanmasının ardından Kurmay Albay Ergün tarafından Albay Duruk’ a anı olarak komutanlık forsu verildi. Albay Ergün’e 2. Ordu Kurmay Başkan vekili Tuğgeneral Alpcan tarafından plaket, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Mendi tarafından da çeşitli hediyeler verildi.

CİHAN

Yorumlar