2 bin Kırşehirli gurbetçi YUPASS uygulamasıyla sorunsuz sağlık hizmeti alacak

Kırşehirli 2 bin gurbetçi SGK ile Almanya sigorta kurumları arasındaki anlaşma çerçevesinde Yurt dışı Provizyon Aktivasyon ve Sağlık Sistemi (YUPASS) numarası aldı.

Google Haberlere Abone ol
2 bin Kırşehirli gurbetçi YUPASS uygulamasıyla sorunsuz sağlık hizmeti alacak

Kırşehirli 2 bin gurbetçi SGK ile Almanya sigorta kurumları arasındaki anlaşma çerçevesinde Yurt dışı Provizyon Aktivasyon ve Sağlık Sistemi (YUPASS) numarası aldı. Almanya'da yaşayan yaklaşık 2 bin Kırşehirli, uygulama sayesinde 1 Nisan tarihinden itibaren YUPASS numarası ile sorunsuz sağlık hizmeti alabilecek.
Kırşehir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Ali Fırat, SGK ve Almanya sigorta kurumları arasında yapılan anlaşmalar ile Türk vatandaşlarının Türkiye'ye geldiklerinde anlaşmalı sağlık kuruluşlarından YUPASS kapsamında hizmet alacaklarını ifade etti.
Türkiye de alınan hizmetlerin faturalandırılarak Almanya'daki sigorta kurumlarından tahsil edildiğini söyleyen Fırat, gurbetçilere sorunsuz bir sağlık hizmeti sunulması için Nisan ayından itibaren YUPASS numarası sistemi getirildiğini söyledi.
SGK personeline 9-11 Ocak tarihlerinde Ankara'da YUPASS Programı eğitimi de verildiğini anlatan Fırat, " Almanya'da yaşayan ve bizde tescili yapılmış olan yaklaşık 7 bin 317 Kırşehirli var. Türkiye'ye hiç gelmediği için tescili yapılmamış olanlar da var tabi. Almanya'daki sigortalı ve emeklilere karşılıklı sözleşmeler gereği sağlık hizmeti verilecek. 1 Nisan'dan itibaren Almanya'da yaşayan gurbetçilerimiz Sağlık Yardım Belgesi olmadan, on haneli YUPASS numaraları ile anlaşmalı kurumlardan sağlık hizmeti almaya başladılar. Şu ana kadar 2 bin Kırşehirli gurbetçi YUPASS numarasını aldı. Türkiye'deki SGK'nın anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşlarından sorunsuz bir şekilde hizmet almaya devam edecekler." dedi.
CİHAN

Yorumlar