2 bin 618 bebeğe ‘hoş geldin’ sürprizi

Ankara'nın Mamak Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve beğeni toplayan ‘Hoş Geldin Bebek’ uygulaması devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
2 bin 618 bebeğe ‘hoş geldin’ sürprizi

Ankara'nın Mamak Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan ve beğeni toplayan ‘Hoş Geldin Bebek’ uygulaması devam ediyor. Uygulama başlatıldığı günden bu yana ilçede 1340 kız bebek, 1278 erkek bebek dünyaya geldi. İlçe sınırları içinde dünyaya gözlerini açan 2618 bebek ve ailesi ziyaret edilerek içerisinde 10 parça zıbın takımı, bebek taşıma çantası, bebek malzeme taşıma çantası, biberon ve damaklı emzik bulunan paketler ailelere teslim edildi. Ailelerin maddi yükünü de hafifleten hoş geldin bebek uygulaması çiftler arasında da mutlulukla karşılanıyor.

İlçe sakinlerinin iyi ve kötü gününde yanında olarak örnek çalışma yürüten Mamak Belediyesi, dünyaya gözlerini yeni açan bebeklerin aileleri ziyaret ederek sevinçlerine ortak oluyor. Mamak’ı geniş bir aile olarak gördüğünü dile getiren Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Bebeklere küçük bir ‘hoş geldin’ sürprizi düzenleyerek içerisinde bir bebeğin doğum sonrasında ilk ihtiyaçlarının bulunduğu hediyeleri ailelerine takdim ediyoruz. Mamaklı olmanın ayrıcalığı artık doğumla birlikte başlıyor.” dedi.

Doğum anısına kız ve erkek bebekler için ayrı ayrı hazırlanan pembe ve mavi renkli kartlar da ailelere gönderiliyor. Bebeğin adı, soyadı, doğum tarihi gibi bilgilerin yer aldığı kartlar hem aileler hem de bebekler için özel bir hatıra niteliğinde. CİHAN

Yorumlar