1987 model ama 2014 donanıma sahip

Muğla’nın Yatağan ilçesinde 1987 model Renault marka modifiyeli araba, 2014 model arabaları aratmayan donanımıyla görenleri hayrette bırakıyor.

Google Haberlere Abone ol
1987 model ama 2014 donanıma sahip

Muğla’nın Yatağan ilçesinde 1987 model Renault marka modifiyeli araba, 2014 model arabaları aratmayan donanımıyla görenleri hayrette bırakıyor. Otomatik camlar, kumandayla çalışan motor, LCD televizyonlar ve geri görüş kamerası, özelliklerinden sadece birkaçı. Bir internet sitesinde en çok ilgi gören ilanlar arasına giren araba, “Türünün tek örneği” başlığıyla yayınlanıyor. Sahibi Talha Çatalçam, “Eskiden rahatı ve konforu arayanlar için türünün tek örneği” sloganıyla satışa çıkarmış.

R12 TX model arabasına 26 bin lira fiyat biçen Çatalçam, bu hale gelmesi için altı ay uğraşmış. Üzerinde birçok değişiklik yaptığı arabası hakkında şunları söylüyor: “Aracımız uzaktan kumandayla çalışır sistemde. Sabahları soğuk havada gidip çalıştırmak istemiyorsanız kumandayla çalıştırıp arabayı ısıtabilirsiniz. Kumandayla çalışmasından belli bir müddet sonra kaloriferleri çalışır, araba kendi kendine ısınır. Herhangi bir hırsızlık anında kumandamıza sinyal gelir, araba ötmeye başlar. Antihırsız sistemini devreye koyduğumuz zaman araba, otomatikman daha fazla ötmeye başlar ve 20 saniye sonra da stop eder.”

Talha Çatalçam, arabayla bir hatırasını ise şöyle anlatıyor: "İlk motor yaptırdığımızda, açabilmek ve arabayı deneyebilmek için İzmir otoyoluna çıktım. Orada arabayı denerken arkamdan bir arabanın sürekli selektör yaptığını gördüm. Herhalde acil bir hastası var düşüncesiyle yol verdim. Önüme geçerek, dörtlüleri yakarak beni durdurdu. Merak ettim, biraz da korktum tabii. Arkadaş arabamın yanına gelerek, şaşkınlıkla bakıp, 'Sen bu arabaya ne yaptın? Benim son model arabamı nasıl geçtin?' dedi. Ardından da arabayı çok beğendiğini söyledi."

Arabasını benzerlerinden ayıran özelliklerinden bir kısmını ise şöyle sıraladı: "Zenon farlar kullanılan araca 1600 motor takılmış durumda. Şanzımanı beş vitese çıkarılmış. Arabanın iç döşemesi, tavan hariç polyesterle kaplanmış. Dört kapı camı otomatik olup kapılar kilitlendiğinde dört cam otomatik olarak kalkacak şekilde ayarlanmış. Dört camın kontrollerini sürücü sağlayabiliyor. Ön ve arka yolcular için üç tane LCD televizyon mevcut. Televizyonlar, isteğe göre tek tek veya toplu olarak kullanılabiliyor. Arabanın iç ışıkları, kapı aralarına konulan beyaz LED ampullerle güçlendirilmiş. Kapılara mavi LED ışıklar konulmuş, kontrolleri için ayrı bir düğme yerleştirilmiş. Torpido gözü elektronik olup düğmeyle açılıp kapanmakta. Göstergeler beyaz LED ile canlandırılmış olup aynı zamanda ayar düğmesiyle ışığın parlaklığı da kontrol edilebiliyor. Araba dışarıdan anahtarlıkla ya da içeriden bir düğmeyle çalıştırılıyor, kontak anahtarı iptal edilmiş. Hırsızlara karşı da önlem alınan araç, sahibinde bulunan kumandaya uyarı sinyali gönderiliyor. Araç kilitliyken düz kontakla dahi çalıştırılamıyor ve durum sahibine bildiriliyor." CİHAN

Yorumlar