"190 milyonluk Brezilya 10 milyonluk Portekiz'in dilini konuşuyor"

Samanyolu TV'de 'Ayna' isimli programı hazırlayıp sunan Saim Orhan, " Bugün 190 milyon nüfusa sahip Brezilya, 10 milyon nüfusa sahip Portekiz'in dilini konuşuyor." dedi.Amasya Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED) tarafından düzenlenen programda...

Google Haberlere Abone ol
"190 milyonluk Brezilya 10 milyonluk Portekiz'in dilini konuşuyor"

Samanyolu TV'de 'Ayna' isimli programı hazırlayıp sunan Saim Orhan, " Bugün 190 milyon nüfusa sahip Brezilya, 10 milyon nüfusa sahip Portekiz'in dilini konuşuyor." dedi.

Amasya Gönüllü Eğitimciler Derneği (AGED) tarafından düzenlenen programda konuşan Saim Orhan, “Yurt dışına gittiğim zamanlarda neredeyse her ülkede Osmanlı izlerini görmek mümkün. Mesela Sırbistan’ın Sancak bölgesi var. Orada bizlere ‘Kendimize en yakın hissettiğimiz millet sizlersiniz’ diyorlar. Demek ki bunu söyletmek oralara gitmekle oluyor. İşte bugün 160 ülkeye gitmenin esprisi budur.” dedi.

Güney Afrika Kıtası’nda bulunan Zimbabve Cumhuriyeti kurucusu ile arasında geçen diyaloğu anlatan Saim Orhan, “Kendisine 27 yıllık iktidarı boyunca Türk insanı görüp görmediğini sordum. O da bana sadece uluslararası bir toplantıda uzakta bir heyeti gördüğünü söyledi. Ben bu söylenen karşısında çok şaşırdım. Bu durum ülkemiz adına yazık, lobiciliğimiz adına yazık. Herkesin olduğu bir memlekette maalesef senelerce biz olmamışız.” diye konuştu.

“UYUŞTURUCUNUN OLMADIĞI TEK EĞİTİM KURUMLARI TÜRK OKULLARIDIR”

Orhan, Bosna Hersek’te uyuşturucun olmadığı tek eğitim kurumunun Türk okulları olduğunu belirterek şunları kaydetti, “Diğer okullarda maalesef uyuşturucu var başka kötü alışkanlıklar var. Bugün 8,5 milyon kilometre kare toprağı olan ve 190 milyon nüfusa sahip Brezilya Portekizce konuşuyor. Portekiz’in nüfusu ise 10 milyon. 10 milyonluk bir ülke dünyanın nerelerinde kendi dilini konuşturuyor. Eğer biz buralarda olsaydık bizim dilimiz konuşulacaktı. Ama çok şükür bu saydığım yerlerde de bizler varız. İnanan bir Türkiye Allah’ın izni ile koca dünyaya dilimizi konuşturur. Zaten bunun emareleri çoktan görülmeye başlandı. Yeter ki bizler inanalım ve koşturalım.”

CİHAN

Yorumlar