17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'ndan Geriye Kalan Tek Dava

17 Aralık operasyonu kapsamında takipsizlik verilmeyip haklarında dava açılan 21 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu'ndan Geriye Kalan Tek Dava

17 Aralık 'Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu' kapsamında takipsizlik verilmeyip konusu için dava açılan aralarında Fatih Belediyesi çalışanlarının da olduğu 21 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması yapıldı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Sebahattin Demir'in de aralarında olduğu 9 tutuksuz sanık hazır bulundu.

SEBAHATTİN DEMİR: HAKKIMDAKİ SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

İlk duruşmaya sıhhat raporu sunarak katılmayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir'in ikinci duruşmada savunmasını yaptı. Mahkeme başkanı, 'Yetkili bulunmadığı bir iş için fayda sağlama' ve 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma yada atama yada bulundurma' suçlarında konusu için dava açılmış neler söyleyeceksin?' demesi üstüne Sanık Demir, 'Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum' dedi.

'BU İŞLERLE İŞİM OLMAZ'

'Bu işlerle işim olmaz' diyen Demir, 'Ece Ajandaları olayında geçen yerle ilgili şekilde kimseden çıkar temin etmedim. Kimseye vasıtası olmuş değilim. Ece Ajandalarının sahibi Celallettin Basatemur'u nezarethanede tanıdım, yani gözaltındayken öğrendim. Celalettin ile herhangi bir görüşmem olmamıştır. Herhangi birine vaatte bulunmuş değilim' diye konuştu.

'SİLAH VE MERMİLER ÖLEN ARKADAŞIMA AİT'

'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma yada atama yada bulundurma' suçlamasına ilişkin ise Demir şunları söyledi: 'Evimde bulunan tabanca ve mermiler arkadaşım Cengiz A.'ya aittir. Cengiz A. 7-8 sene evvela alkollü bir biçimde birtanesini vurmak istediğinde elinden almıştım. Tahminen bu vakadan 2-3 gün sonra da yürek krizi geçirerek hayatını kaybetti. O tarihten bu güne silah ve mermiler bende kalmaktadır. Sonrada öğrendim ki silah kurusıkı tabancadan çevrilmeymiş'

'KARAKOLDA SORGUDA BANA BASKI YAPILDI'

Mahkeme Başkanı Demir'in karakaoldaki ifadesini okumaya başladığı sırada söz alan Demir karakolda verdiği ifadeleri kabul etmediğini söyledi. Demir, 'Karakolda sorguda bana baskı yapıldı. Abim adıyla bana baskı yapıldı. 'Şunları şunları söyle özgürsün' denildi. Fatih Belediye Başkanı bulunan Ağabeyim Mustafa Demir'in ile ilgili anlatım vermem gibi hür kalacağım anlamında fazla fazla baskı yapıldı. Bunu da belirtmek istiyorum. O ifadelerin hiçbirini kabul etmiyorum' dedi.

'ABİM HİÇBİR SUÇA BULAŞMIŞ DEĞİLDİR'

'Abim hiç bir suça bulaşmış değildir' diyen Demir, 'Fatih Belediye Başkanı Ağabeyim Mustafa Demir fazla fazla disiplinli bir kişidir. Kardeşleri şekilde Fatih Belediyesine dahi girmeyiz, kaldı ki kendisine iş götürerek iş konuşalım. Bu olasıdır değildir' ifadelerini kullandı.

'KAYITLAR BANA AİT DEĞİL'

Demir, dosyada bulunan ortam dinlemesine ilişkin kayıtlarla ilgili olarak' Benim herhangi bir biçimde telefon görüşme kayıtlarım yoktur. Ortam dinlemesi yapılan kayıtlarda yapılan görüşmeler bana ilişkin değildir. Kabul etmiyorum' ifadelerini kullanarak beraatini istedi.

'USULSÜZ PROJELERE ONAY VERİLMEMİŞTİR'

Tutuksuz sanık Oğuz Ceylan savunmasında İstanbul 4 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı şekilde bir devir vazife yaptığını ve bir bilimadamı olduğunu söyledi. Ceylan 'Rüşvet almadım. Evimde el konulan 123 bin TL bana aittir. El konulan paraların tarafıma iadesine karar verilsin. Usulsüz planlara tasdik verilmemiştir. Yurtdışına çıkış yasağımın kaldırılmasına karar verilsin. Suçsuzsum beraatimi istiyorum' gibi konuştu. Duruşma avukatların konuşmasıyla devam ediyor.

17 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Soruşturmanın tek davasında, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir'in de aralarında olduğu 21 şahıs konusu için hazırlanmakta bulunan iddianame 24 Nisan 2014 tarihinde İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. Sebahattin Demir'in 'Yetkili bulunmadığı bir iş için fayda sağlama' ve 'Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma yada atama yada bulundurma' suçlarından 2 yıldan 8 yıla kadar, öteki 20 sanığın ise 'Rüşvet Almak', 'Rüşvet vermek' ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' suçlarından 6'şar yıldan 17'şer yıla kadar ayrı ayrı hapsi istek ediliyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar