‘17 Aralık darbe değil; ses kaydı gerçekse büyük bir vahamet’

AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki ses kaydının doğru olması durumunda ülke demokrasisinin ağır yara alacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
‘17 Aralık darbe değil; ses kaydı gerçekse büyük bir vahamet’

AK Parti Eski Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasındaki ses kaydının doğru olması durumunda ülke demokrasisinin ağır yara alacağını söyledi.

Fırat, Halk TV'de katıldığı bir televizyon programında Başbakan Erdoğan ile Bilal Erdoğan arasındaki ses kayıtlarını değerlendirdi. Fırat, ses kayıtlarını birkaç kez dinlediğini belirterek, ses kaydının yalan olmasını temenni ettiğini ifade ettiğini belirterek, “İnşallah yalandır dedim. Halen de onu söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanının böyle bir ithamın altında kalmasını ülke için hayırlı olarak görmüyorum.” dedi.

KRİZDEN DAHA FAZLA DEMOKRASİYLE ÇIKILIR

Fırat, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan daha çok demokrasi, daha özgürlük, daha çok şeffaflıkla çıkabileceğini kaydetti. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan belli devlet kurumlarına layüsel yetkiler vererek çıkamayacağını vurgulayan Fırat, “Bundan sadece AK Parti değil Türkiye zarar görür. Bu durum Türkiye'yi koasa götürür. Bundan sadece yeniden hukuk devleti rayına oturtmak gerektiği kanısındayım” diye konuştu. Ses kaydını dinlediğinde ülke adına üzüldüğünü kaydeden Fırat, “Ses kaydı gerçekse büyük bir vahamettir. Gerçek olmasını düşünmek dahi istemiyorum” dedi.

17 ARALIK DARBE DEĞİL

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının iktidara yönelik bir darbe olduğu görüşüne katılmadığını söyleyen Fırat, soruşturmada ismi geçen bakanların yargıda aklanması gerektiğine işaret etti. Fırat, “Mahkemeye gitmek ayıp değil, mahkemeden onurlu olarak çıkmak büyük bir olaydır” dedi. Fırat, Anayasa Mahkemesi'nin adil bir yapıya kavuştuğunu ve adil karar vereceğini kaydetti.

GÜNAY: SES KAYDINI DİNLEDĞİMDE ÇOK ÜZÜLDÜM

Aynı programa telefonla katılan eski Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını dinlediğinde çok ciddi üzüldüğünü söyledi. Günay, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve ailesiyle ilgili bir ses kaydının kendisini kaygılandırdığını kaydetti. Bir siyasetçinin aile bireylerinin suçlanmasının kötü bir şey olduğunu ifade eden Günay, “Çok etkilendim. Bir saat şaşkınlık ve bir saat süren depresyon şeklinde üzüntü yaşadım. Dinlediklerimi ciddiye aldım. Türkiye'nin dünyadaki itibari şu anda uluslararası bir töhmet altında.” dedi. Doğulu toplumlarda güç biriktirildikten sonra servet biriktirmesine geçildiğini kaydeden Günay, “Katmerli bir vahamet var. Hem güç hem de servet biriktirmiş gibi görünüyor. Bu Türkiye demokrasisi için büyük talihsizlik” diye konuştu. Ses kayıtlarının doğru olmaması temennisinde bulunan Günay, ses kaydının objektif bilirkişi tarafından değerlendirilmesi ve tarafsız bir yargı tarafından yargılanmasının şart olduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar