169’ncu Cittaslow Kenti seçilen Halfeti çalışmalarını hızlandırdı

Küreselleşmenin şehirlerin dokusunu yitirmesine sebep olduğu günümüzde yaşam şartlarının standartlaşmasını engellemek üzere ve şehrin yerel kimliğini koruyabilmesiyle birlikte özünden de bir şeyler kaybetmeyerek var olabilmesi için Halfeti Kaymakamlığı v.

Google Haberlere Abone ol
169’ncu Cittaslow Kenti seçilen Halfeti çalışmalarını hızlandırdı

Küreselleşmenin şehirlerin dokusunu yitirmesine sebep olduğu günümüzde yaşam şartlarının standartlaşmasını engellemek üzere ve şehrin yerel kimliğini koruyabilmesiyle birlikte özünden de bir şeyler kaybetmeyerek var olabilmesi için Halfeti Kaymakamlığı var gücüyle çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda 2009 yılında başlatılan 'cittaslow' hareketine Halfeti 2013 yılında dâhil edilerek Türkiye'de 9. Dünya da ise 169. ‘cittaslow’ kenti olmayı başardı.

Şehrimizin yerel kimliğini koruyarak, özünden de bir şeyler kaybetmemesi için nelerin yapılabileceği konusunda çalışmalarını sürdüren Kaymakamı Mehmet Keklik bu ağa daha önce katılmış olan İzmir-Seferihisar, Muğla-Akyaka ve Çanakkale-Gökçeada ilçelerinde nelerin başarıldığını, nelerin yapıldığını ve yapılan çalışmaların ilçemiz için uygulanabilir olup olmadığını yerinde tespit edilebilmesi amacıyla altı kişiden oluşan bir araştırma ekibini gerekli incelemeleri yapmak üzere GAP Entegre Kırsal Kalkınma programı çerçevesinde bu şehirlere gönderdi.

Düzenlenen programa GAP idaresinden Proje Uzmanı Mustafa Avşar, Proje Uzmanı Mustafa Koşar, Proje Koordinatörü H.İbrahim Esen, İlçe Halk Eğitim Müdürü Eşref Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden İngilizce Öğretmeni Duygu Kuzugüdenli ve Halfeti Kaymakamlığından Mustafa Gül olmak üzere toplam altı kişi katıldı.
Yapılan gezide Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay ve Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalça ile görüşülürken kendi ilçelerinde yaptıkları çalışmalar hakkında ve yapmayı istedikleri uygulamalar üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

Yerel halkın yapılan çalışmalara duyarlılıklarının yanı sıra katılımlarının ne ölçüde olduğunu ve yerel halka maddiyatın yanı sıra manevi olarak da neler kattığını ve bunlara ek olarak da en önemlisi yerel kimliğin yapılan düzenlemeler ile ne ölçüde korunabildiğinin amaç edinildiği araştırmada gerekli raporlar hazırlanarak ilgili mercilere sunuldu. CİHAN

Yorumlar