16 yaşındaki Muhammed 'Suriye'ye kaçırıldı' iddiası

Konya'da 2 gündür kayıp olan 16 yaşındaki Muhammed Ergun'un, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden telefonla ailesini arayarak "Beni Suriye'ye götürüyorlar. Beni buradan kurtar baba. Hakkınızı helal edin." dediği iddia edildi. Çocuklarının sınırdan...

Google Haberlere Abone ol
16 yaşındaki Muhammed 'Suriye'ye kaçırıldı' iddiası

Konya'da 2 gündür kayıp olan 16 yaşındaki Muhammed Ergun'un, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden telefonla ailesini arayarak "Beni Suriye'ye götürüyorlar. Beni buradan kurtar baba. Hakkınızı helal edin." dediği iddia edildi. Çocuklarının sınırdan geçmeden bulunması için harekete geçen Ergun ailesi ise Muhammed'in bir an evvel bulunarak evine dönmesi için dua ediyor. Arkadaşları ve yakınları da sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla Muhammed'in bir an bulunması için çalışıyor.

İki gün önce yaşanan olayda, ailesine ait markette çalışan Muhammed Ergün, babaannesi Fadimana Ergün'e (67) işyerini bırakarak, "Ben toptancılara gidiyorum." diye ayrıldı. Eve bir daha dönmeyen ve yaklaşık 48 saattir kendisinden haber alınamayan Muhammed Ergün için ailesi polise başvurdu.

Babası Hasan Ergün ise oğlunun bugün saat 14.00 sıralarında kendisini aradığını belirterek, "Oğlum 'Baba ben şu an Hatay'dayım, beni Suriye'ye götürüyorlar, hakkını helal et. Beni buradan kurtar baba.' diyerek yardım istedi Telefonu yanında, açıyoruz ama cevap veremiyor. Dün telefonu da bakkaldan açmış. Emniyete, Çocuk Şube'ye dün başvurduk, bir haber alamadık. Bugün otogarda kamera kayıtlarına bakarken oğlum Muhammed beni kendi aradı. Telefon, ben soracaklarımı sormadan kesildi. 'Baba telefonum dinlenir' dedi ve kapattı. Beraber gittikleri şahıs belli zaten, kamera kayıtlarında gözüküyor. İsmi de belli U.B. Reyhanlı'daki aradığı numaraya ulaştık. 'Burası kontörlü telefon, iki kişilerdi buradan ayrıldılar' dedi. Hatay karakoluna ulaştık, hepsine haber verdik. Şu anda kırmızı bültenle aranıyor. Sınırda jandarmanın, polisin hepsinin haberi var. En son Yayladağ'da telefonundan sinyal gelmiş ama açmıyor, açamıyor. Türkiye sınırları dışına çıkıp çıkmadığını şu anda bilemiyoruz, bekliyoruz. Hiçbir sıkıntısı da yoktu uysaldı inşallah bulabiliriz." diye konuştu.

BABAANNE: DÜKKANI BANA BIRAKIP TOPTANCIYA GİDİYORUM DEDİ BİR DAHA DÖNMEDİ

Yaşadığı olayı anlatan babaanne Fadimana (67) Ergün, "Sabah 09.00 sıralarıydı. Torunumun yanına bir kişi geldi. Muhammed onunla sohbet etti. Daha sonra torunum ATM'den parasını çekti, geldi. O sırada torunumun yanına bir kişi gelerek, 'Muhammed defteri aç burada benim hesabım var, ölümlü bir dünya hesabımı ödeyeceğim' dedi. Bakkalın önüne oturup çay içtiler.15-20 dakika sohbet ettiler. 'Muhammed yanıma gel yalnızım' diyorum, çocuk mümkün değil yanından gelemiyor. Çocuk gelemeyince bir müddet sonra adam kalktı gitti. Ben de 'iyi ki bu adam gitti kurtulduk' dedim. Adam kalktıktan sonra Muhammed de kalktı, 'toptancılara doğru gidiyorum' dedi. Adamın gittiği yönün ters tarafına gitti. Torunum gidince bekledim, gelmedi. Ben de hemen babasını aradım. Dünden beri sürekli bekleyiş içindeyiz."

"EN SON BİR KİŞİYLE SOHBET EDERKEN KAMERADA"

Öte yandan Muhammed Ergün, en son markete gelen bir kişi tarafından marketin güvenlik kamerasında görüntülendi. İddiaya göre U.B (31) adlı kişiyle uzun süre konuşan Muhammed, kasadan 100 TL alarak 'Ben toptancılara gidiyorum' diyerek ayrılıyor ve bir daha da kendisinden haber alınamıyor.

ANNE ERGÜN: İÇİM YANDI

Anne Dilek Ergun ise oğlunu en son perşembe günü köye giderken gördüğünü ve içinin yandığını söyledi. Anne Ergün, "Muhammed en küçük oğlum. Allahım kimseye evlat acısı yaşatmasın." ifadelerini kullandı.

ARKADAŞLARI SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIM YAPTI

Arkadaşları ve mahalle sakinleri de sosyal medyada Muhammed'in fotoğrafını paylaşarak görenlerden yardım istedi.

Mahalle sakinlerinden Osman Akbaş, Muhammed'in iyi ve saf bir çocuk olduğunu kaydederek, "Normalde babaannesi ile kendisi kalıyordu dükkanda. Beş dakika dükkanı başıboş bırakacak bir çocuk değil, saf, temiz bir çocuktu. Söylenenlere inanan bir çocuktu. Gitmesinin sebebi de budur diye düşünüyorum. Çok iyi niyetliydi. Suriye'de olduğunu duyduk."

CİHAN

Yorumlar