16 kişilik kurtarma ekibi Soma'ya hareket etti

Manisa Soma'daki maden yangınıyla ilgili kurtarma çalışmalarına katılmak üzere özel eğitimli Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Tahlisiye (Kurtarma) ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri kargo uçağıyla bölgeye hareket etti. TTK Merkez...

Google Haberlere Abone ol
16 kişilik kurtarma ekibi Soma'ya hareket etti

Manisa Soma'daki maden yangınıyla ilgili kurtarma çalışmalarına katılmak üzere özel eğitimli Türkiye Taşkömürü Kurumu(TTK) Tahlisiye (Kurtarma) ekipleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri kargo uçağıyla bölgeye hareket etti.

TTK Merkez Tahlisiye İstasyonu'nda son hazırlıklarını yaparak Çaycuma Havalanı'na gelen 4'ü mühendis 16 kişilik ekip, özel donanım ve teçhizatlarını kargo uçağına yükledi.

Kurtarma ekibinin başında bulunan TTK İşgüvenliği Şube Müdürü Ahmet Sarıalioğlu, "4 mühendis, kurtarma işçisi ve cihazla sorumlu olan kişiler dahil toplam 16 kişi hareket ediyoruz. Ocaktaki yangınla ilgili şu anda tek söyleyeceğimiz bu. Çünkü oraya indikten sonra yapacağımız keşfe göre hareket edeceğiz. Yeterli sayıda çalışma yapacağımız cihazlarımız var. Artık bölgeye ulaştıktan sonra oradaki ortamın durumuna göre hareket edip kendi yöneticilerimize bilgi vereceğiz. Sonra gerekirse takviye isteyeceğiz. Ocakla ilgili net bilgi yok. Bizim sistemimize göre tahlisiye kurtarma cihazımız var. O cihazlarla hareket ediyoruz. Oradaki durumu gördükten sonra hangi cihazları kullanıp kullanmayacağımıza karar vereceğiz." dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör ise "AFAD Başkanlığı'nın emriyle TSK'ya ait bir adet askeri kargo uçağı hazırlatıldı. TTK'dan da Valimizin talimatıyla 16 kişilik kurtarma ekibimiz Balıkesir'e hareket etti. 16 kişilik kurtarma ekibimiz Balıkesir'e 2 helikopter bekliyor. Helikopterle Soma'ya nakledecekler. Bizler kriz masası kurarak gelişmeleri takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar